Logo Realitatea.md

Scandalul cu autobuzele ISUZU! Primăria Chișinău trebuie să reanalizeze oferta (doc)

25 Noiembrie 2020, 11:54 // Auto

Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC) a anulat decizia de atribuire a contractului de achiziţie a celor 100 de autobuze de marca ISZU pentru Î.M. Parcul Urban de Autobuze din Chişinău. Decizia a fost publicată acum două zile pe site-ul oficial al Agenției și, potrivit documentului, Primăria Chișinău trebuie să reevalueze oferta în termen de 15 zile.

Documentul are 77 de pagini.

„Se admite contestația depusă de către „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș, parțial contestația depusă de către OOO „AVTOTEHKOMPLEKT”, precum și parțial contestația depusă de către Asocierea Otokar Europe Filiala București” SRL – „Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi” A.S, pe marginea rezultatelor desfășurării procedurii de achiziție publică din 10 septembrie curent privind achiziția „Autobuze pentru ÎM „Parcul urban de autobuze”, inițiată de către Primăria Municipiului Chișinău”, scrie în decizia ANSC.

Astfel, a fost anulată decizia de atribuire a contractului de achiziții publice la procedura de achiziție publică, în partea ce ține de evaluarea ofertei „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” A.Ş și a ofertei „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș, inclusiv actele subsecvente acesteia.

Pe lângă faptul că Primăria Chișinău trebuie să reevalueze oferta în termen de 15 zile, se mai obligă să raporteze Agenției măsurile de remediere în termen de trei zile.

În același timp, este de menționat că decizia poate fi atacată în ordinea contenciosului administrativ la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Documentul a fost semnat de președintele completului Anatolie Zagorodnîi și membrii: Angela Nani și Alexandru Ciuș.

Amintim că grupul de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor licitației privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru capitală a desemnat ofertantul câștigător - compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret”, care a un preţ de 260 030 640 lei. Doar că ceilalți participanți la licitație au contestat decizia.

CITEȘTE ȘI:

Directorul Parcului Urban de Autobuze și încă doi funcționari, audiați despre licitația autobuzelor ISUZU

A fost aplicat sechestru pe mai multe bunuri de peste trei milioane de lei în dosarul celor 31 de autobuze ISUZU

Citeste tot despre: autobuze ISUZU, primăria Chișinău
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile