Logo Realitatea.md

Schimb de experiență la Chișinău între inspectorii de integritate moldoveni și judecătorii din România

23 Octombrie 2019, 09:41 // Societate

Inspectorii de integritate ai Autorității Naționale de Integritate (ANI) și judecători din România vor împărtăși timp de două zile, în cadrul unui program, experiența lor privind inițierea procedurii de verificare, inclusiv temeiurile pentru inițierea acesteia, legalitatea inițierii controlului în baza unei petiții anonime, controlul averii și a intereselor personale, precum și identificarea averii nejustificate.

Foto: ani.md

Participanții vor mai discuta despre identificarea și calcularea diferenței substanțiale între venit și avere pe parcursul exercitării mandatelor sau a funcțiilor publice ori de demnitate publică, probarea calităților de concubin/concubină și beneficiar efectiv.

Totodată, va fi examinată experiența României privind modalitatea de dispunere a expertizelor pentru clarificarea neconcordanțelor dintre valoarea declarată și valoarea reală a bunurilor, precum și privind identificarea tranzacțiilor fictive în scopul tăinuirii averii nejustificate prin încheierea contractelor de vânzare–cumpărare la preț diminuat sau prin încheierea contractelor de donație.

Alte subiecte actuale vor fi procedura de confiscare a averii nejustificate și procedura de sancționare contravențională a demnitarilor care beneficiază de imunitate, asigurarea transparenței instituționale ce se referă la activitatea de control, interacțiunea cu mass-media și societatea civilă.

Evenimentul este organizat la Chișinău, în cadrul proiectului „Promovarea statului de drept și consolidarea integrității în Republica Moldova” implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova, în parteneriat cu Expert Forum România și cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS