Logo Realitatea.md

Schimb de funcții la Ungheni! Cine este noul președinte al raionului după ce Ludmila Guzun a ales fotoliul de deputat

09 Iulie 2019, 12:39 // Societate

Consilierul PLDM, Alexandru Ciuvaga este noul președinte al raionul Ungheni. În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 19 consilieri raionali au votat „pentru”, iar unul s-a abținut. Acesta a obținut fotoliul de președinte după ce Ludmila Guzun, fosta președintă și lidera organizației teritoriale a Partidului Democrat a fost aleasă în calitate de deputată în actualul Parlament. 

Foto: crungheni.md

Interimatul a fost asigurat de vicepreședinta Iulia Pancu, și ea membră a PDM, aleasă subit vicepreședintă a raionului la finele lui decembrie 2018. Până atunci, a deținut funcția de șefă a Direcției Educație, pe care a preluat-o, în 2015, de la Alexandru Ciuvaga. Istoria se repetă. Acum, Alexandru Ciuvaga o înlocuiește pe Iulia Pancu, președintă interimară a raionului, scrie Expresul.md.

”Vă doresc să continuați ce a fost pe perioada mandatului meu. Măp adresez către consilieri, nu-mi doresc să fiu în coaliție cu acele persoane care au procedat cum a procedat. Doresc succes”, a spus Ludmila Guzun, prezentă la ședința Consiliului raional.

Foto: Alexandru Ciuvaga, noul președinte al raionului Ungheni

”Este o perioadă scurtă de mandat, dar nu durata contează, ci calitatea guvernării. Evident, s-au făcut lucruri bune care trebuie continuate. Ceea ce m-a deranjat au fost alegerile din 24 februarie – o rușine pentru țara noastră. Voi face ca alegerile din 20 octombrie să aibă loc în mod democrat. Nu cu scopuri de răzbunare”, a declarat în replică noul președinte al raionului Ungheni, Alexandru Ciuvaga.

CITEȘTE ȘI:

Cine sunt cei șase candidați pe circumscripția uninominală nr. 16, Ungheni

Președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, și-a depus mandatul. Cine va asigura interimatul

S-au ridicat din fotoliile de primari și președinți de raioane pentru a se așeza în cele de deputat 

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile