Logo Realitatea.md

Scindare în PLDM?! Consiliul Politic nu a putut lua o decizie. Streleț a convocat de urgență Biroul politic

08 Ianuarie 2016, 16:02 // Politica

Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova, întrunit în ședință cu începere de la ora 11:00, nu a putut lua nicio decizie în privința condițiilor în care ar fi de acord să accepte crearea unei majorități parlamentare împreună cu PL, PD și „grupul Leancă”. Astfel, imediat ședința CPN s-a întrunit în ședință Biroul politic al PLDM în cadrul căreia urmează să fie luată o decizie.

Informațiile au fost oferite pentru Realitatea.md de către surse care au participat la ședința Consiliului Politic Național, dar au preferat să rămână sub anonimat. Acestea au precizat că participanții la ședință s-au împărțit în două tabere, primii dintre care au insistat asupra condițiilor enunțate și anterior și anume ca PLDM să fie formațiunea care înaintează candidatul la funcția de premier.

De cealaltă parte, alți membri ai CPN au menționat că PLDM trebuie să accepte ca persoana pentru funcția de premier să fie înaintată de PD, dar să solicite funcția de președinte al Parlamentului, precum și dreptul de a-și alege cel puțin patru ministere în cadrul următorului Guvern.

Sursele Realitatea.md au precizat, de asemenea, că la ședința Consiliului Politic Național au fost prezenți doar 12 deputați din cei 18, fără a preciza cine sunt deputații lipsă. Potrivit sursei însă, aceștia ar fi dispuși să părăsească formațiunea în cazul în care PLDM refuză să facă parte din viitoarea majoritate parlamentară.

Astfel, în lipsa unui consens, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova a decis să încheie ședința Consiliului Politic, întrunindu-se în cadrul ședinței Biroului politic permanent al PLDM.

Realitatea.md precizează că în jurul orei 15:00 din sediul PLDM unde a avut loc ședința CPN, au ieșit mai mulți participanți la ședință. Conducerea PLDM nu a ieșit încă pentru a face declarații de presă.

Realitatealive.md transmite live din sediul PLDM unde liderii formațiuniii urmează să iasă pentru declarații de presă:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile