Logo Realitatea.md

Scrisori pentru Moș Crăciun. Lola, 10 ani: „Îmi doresc să nu mai existe deloc acest virus”

29 Noiembrie 2020, 17:44 // Life

Scrisorile trimise în acest pe adresa lui Moş Crăciun arată felul în care copiii din întreaga lume au fost afectaţi de pandemia de coronavirus. Prin astfel de mesaje, copiii au putut să-şi exprime principalele lor griji şi temeri, unele ţinute ascunse chiar faţă de părinţii lor, se arată într-un articol publicat de Associated Press, citat de Digi24.

Foto: Profimedia Images

Jim, din Taiwan, a strecurat o mască medicinală în plicul trimis lui Moş Crăciun. Alina, o fetiţă în vârstă de 5 ani, l-a rugat pe acelaşi Moş Crăciun ca, atunci când va sosi cu sacul plin de cadouri, să intre pe uşa principală, întrucât intrarea secundară din casă e rezervată exclusiv bunicilor, în scopul de a minimiza riscul contaminării cu noul coronavirus.

„Dragă, Moş Crăciun”, scrie Lola, de 10 ani, „îmi doresc ca mătuşa mea să nu se mai îmbolnăvească de cancer şi să nu mai existe deloc acest virus”.

„Mama mea lucrează ca asistent social şi sunt îngrijorată în privinţa ei. Ai grijă de tine şi de elfi”, se mai arată în scrisoarea Lolei.

Acestea sunt câteva din zecile de mii de scrisori din întreaga lume care sosesc pe una din adresele lui Moş Crăciun de la un oficiu poştal din sud-vestul Franţei, unde mesajele sunt citite, sortate iar apoi sunt redactate răspunsuri în numele lui Moş Crăciun.

Practic, fiecare scrisoare care îl are ca destinatar pe „Pere Noel”, echivalentul francez al lui Moş Crăciun, va ajunge la oficiul poştal din regiunea Bordeaux, Franţa, specializat încă din anul 1962 în gestionarea corespondenţei omniprezentului personaj care le aduce cadouri copiilor în noaptea de Crăciun.

Echipa de 60 de angajaţi ai oficiului răspunde zilnic la 12.000 de scrisori. Angajaţii consideră că, prin aceste scrisori către Moş Crăciun, copiii exprimă temeri pe care le ţin ascunse faţă de părinţii lor.

Citeste tot despre: Moș Crăciun
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile