Logo Realitatea.md

Se cunoaște data când Maia Sandu va merge la Bruxelles pentru a avea discuții cu oficiali europeni

14 Ianuarie 2021, 09:38 // Stiri

Președinta țării Maia Sandu va efectua luni, 18 ianuarie curent, o vizită de lucru la Bruxelles, unde urmează aibă întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.

Foto Simbol: magazinsalajean.ro

Data vizitei Maiei Sandu la Bruxelles a fost confirmată pentru Realitatea.md de către purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârța, precizând că programul întrevederilor președintei urmează să fie făcut public în curând. 

Precizăm că, ieri, Maia Sandu a anunțat că următoarea vizită în străinătate o va face la Bruxelles, fără a indica data exactă. Aceasta a declarat că urmează aibă discuții cu oficiali europeni, pentru a restabili relațiile moldo-europene.

Un alt subiect, care ar urma să fie abordat de președinta Republicii Moldova la Bruxelles este legat de situația râului Nistru, în contextul inițiativei autorităților din Ucraina de a construi suplimentar hidrocentrale, fapt ce ar afecta considerabil ecosistemul, dar și asigurarea Chișinăului cu resurse de apă.

Maia Sandu a declarat ieri, în cadrul conferinței de totalizare a vizitei sale de la Kiev că și-a exprimat poziția în fața autorităților din Ucraina, referitor la acest subiect și urmează să discute cu Uniunea Europeană să realizeze impactul de mediu, referitor la situația creată pe râul Nistru. Totodată, Sandu a declarat că acest subiect este discuta în cadrul unui grup de lucru creat între specialiști moldoveni și ucraineni.

Citeste tot despre: Bruxelles, Maia Sandu
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile