Logo Realitatea.md

Se întâmplă în Chișinău! I-a propus să cumpere un parfum, iar când a refuzat l-a amenințat cu cuțitul și i-a luat toți banii (VIDEO)

22 Octombrie 2020, 14:28 // Societate

Un bărbat de 32 de ani, originar din raionul Edineț, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău pentru comiterea unui atac tâlhăresc. Acesta i-a propus unui tânăr să procure un parfum, iar când acesta a refuzat, l-a urmărit și l-a amenințat cu un obiect asemănător unui cuțit, deposedându-l de banii pe care-i avea.

Embed:

În noaptea de 19 octombrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție Chișinău au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, de către un tânăr care a comunicat că a fost amenințat cu un obiect asemănător unui cuțit și deposedat de mijloace financiare. Cazul a avur loc pe strada Ismail.

Urmare a recepționării apelului telefonic, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP Chișinău, grupa operativă și specializată în stabilirea circumstanțelor. La locul faptei victima, un tânăr de 22 de ani, a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se deplasa spre domiciliu de el s-a apropiat un individ care dorea să îi vândă un parfum. Tânărul a refuzat să procure parfumul propus, iar când se apropiau de blocul de locuit a început să îl agreseze.

Încercând să fugă, individul l-a urmărit și ajungându-l la lift l-a amenințat cu un obiect asemănător cu un cuțit și i-a sustras mijloace bănești în sumă de 835 de lei, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii. Totodată, tânărul a comunicat forțelor de ordine semnalmentele individului și în ce era îmbrăcat.

Ofițerii de investigație și urmărire penală au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea făptașului suspectat în comiterea infracțiunii. Ulterior, în cadrul acțiunilor întreprinse la fața locului au fost stabilite camere de supraveghere care au surprins acțiunile individului care urmărea victima.

Astfel, în cadrul măsurilor întreprinse de forțele de ordine, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut la scurt timp după comiterea infracțiunii. În cadrul acțiunilor procesual-penale acesta și-a recunoscut vina.  

Bărbatul este cercetat penal pentru „tâlhărie”, iar conform legislației el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Citeste tot despre: Chisinau, parfum, politia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile