Logo Realitatea.md

(VIDEO) Se interzice accesul cetățenilor în locuri publice, cum ar fi parcurile și altele. Decizii de ultimă oră!

23 Martie 2020, 22:36 // Societate

Încă 40 de măsuri au fost luate luni, 23 martie, la ședința Comisiei Situații Excepționale. Printre cele mai importante, se numără interzicerea accesului cetățenilor în locuri publice, cum ar fi parcuri sau alte zone de destindere în aer liber. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu. Potrivit oficialului, asta se va întâmpla de miercuri, 25 martie!

Decizia urmează să fie făcută publică. Până atunci, scriem cu referire la declarațiile prim-ministrului că, de pe 25 martie, va fi limitat accesul tuturor în locurile publice din municipii, orașe și centre raionale. Se are în vedere în special zonele în care se adună multă lume de regulă. Colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării vor asigura să fie respectată măsura.

Pe parcursul lunii aprilie, statul va avea un plan conform căruia va distribui pensiile vârstnicilor și plățile sociale beneficiarilor, astfel încât să nu se creeze aglomerație la oficiile Poștei Moldovei.

Va fi interzisă circulația persoanelor, cu excepția motivelor justificate: mersul după produse, la farmacie sau la serviciu. Ultima se referă la întreprinderile care au voie să activeze în această perioadă.

Totodată, stațiile PECO în care există aparate de cafea vor fi monitorizate pentru a nu mai vinde acest produs. S-a constat că acolo, din nou, se creează aglomerație de oameni.

În dispoziție, sunt incluse măsuri de susținere a mediului de afaceri, în urma dialogurile avute cu asociații în acest sens. Prim-ministrul a enumerat instituirea moratoriului pentru orice tip de verificări până în vară.

Urmează să fie eșalonate facturile pentru serviciile comunale. Vor mai avea loc discuții pentru a fi create conturi, pentru ca toți consumatorii să poată achita de la distanță.

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020, aici.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile