Logo Realitatea.md

(update) Guvernul Chicu a venit azi la Parlament să prezinte raportul pe 100 de zile. PAS și PPDA: „Pe furiș. I-o trăsnit lui Dodon”

21 Februarie 2020, 11:02 // Actualitate

UPDATE 5: „Speculație ieftină!” Reacția lui Chicu privind scandalul din plen. Ce a vrut să spună deputaților, citește în fața presei (VIDEO)

UPDATE 4: În timp ce deputații PAS și PPDA susțineau un briefing de presă, deputații PSRM și PDM s-au adunat în sală la ora 13:00. Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat operativ că, din cauza Blocului ACUM, trebuie să amâne ședința.

Odată reveniți în plen, deputații PAS și PPDA au contrazis declarațiile speakerei și au spus că ședința trebuie să aibă loc conform ordinii aprobate inițial, pentru că parlamentarii primesc salarii din impozitele achitate de cetățeni. Zinaida Greceanîi însă nici nu a atras atenția și a conchis că „ședința se declară închisă cu majoritate de voturi!”.

Este de menționat că nimeni nu a numărat nimic.

UPDATE 3: Ședința urma să înceapă la 12:05, doar că Zinaida Greceanîi a anunțat încă o pauză pentru ca să se poată întruni membrii Biroului permanent.

Urmăriți declarațiile de presă oferite de deputați.

Între timp, pe adresele redacțiilor a venit un oarecare raport al Guvernului.

UPDATE 2: (LIVE) Tribuna din plenul Parlamentului, blocată de deputații Blocului ACUM. Inițial, deputații PAS și PPDA erau nemulțumiți de faptul că nu a fost acceptată să fie supusă dezbaterilor moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, pentru declarația scandaloasă, precum că „armata rusă a intervenit pe războiul de pe Nistru, 1992, pentru a opri vărsările de sânge”.

După care s-au arătat indignați că nu a fost făcut niciun anunț despre prezentarea raportului Guvernului pe activitatea de 100 de zile.

Într-un final, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat pauză pentru 30 de minute, cu scopul ca deputații ACUM să se calmeze și să poată vorbi prim-ministrul.

UPDATE 1: Între timp s-a început ședința Parlamentului. Speakera Zinaida Greceanîi a anunțat că la solicitarea prim-ministrului, se propune introducerea pe ordinea de zi a raportului pe 100 de zile a Cabinetului de miniștri.

Doar că nu sunt prezenți miniștrii, dar prim-ministrul Ion Chicu și secretarii generali de stat.

Știrea inițială: Deputații PAS și PPDA spun că se zvonește că ar putea veni Guvernul condus de Ion Chicu azi la ședința Parlamentului, deși se preconiza ca raportul miniștrilor pe 100 de zile să fie prezentat tocmai pe 27 februarie.

Vom fi martori. Consilierul lui Igor Dodon (n.r. prim-ministrul Ion Chicu) își va face apariția în plen. Un fricos. Ne-a promis Zinaida Greceanîi că vom avea o zi întreagă pentru a audia miniștri. Intuiesc că o să avem la dispoziție 30 de minute: 20 pentru a ne spune povești și 10 pentru a-i adresa întrebări”, a declarat Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS.

În același timp, Alexandru Slusari, președintele fracțiunii PPDA, a adăugat că asta „i-o trăsnit lui Dodon (n.r. șeful statului Igor Dodon)”.

Este de menționat că nici presa nu a fost informată despre asta nici de Serviciul de presă al Guvernului și nici de Serviciul de presă al Parlamentului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.2611%
USD USD 18.4281 0.4864%
RUB RUB 0.2348 0.8591%
RON RON 4.1664 0.2285%
UAH UAH 0.6689 0.9813%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)