Logo Realitatea.md

(FOTO) Secretarii de stat ai Guvernului Sandu demisionează. Guvernul Chicu numește alții noi

19 Noiembrie 2019, 16:27 // Societate

Cabinetul de miniștri a votat numirea în funcție a 17 secretari de stat noi și a aprobat eliberarea din funcție a 18 secretari de stat ai Guvernului Sandu, în baza cererilor de demisie.

Colaj: realitatea.md

Sergiu Luca, Dumitru Urdea și Viorelia Lazăr au fost eliberați din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Finanțelor. Iar funcțiile vacante au fost ocupate de noii secretari de stat propuși: Iuri Pașinschi, Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc.

De la Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost eliberați Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru. Prin urmare au fost numiți doi noi secretari de stat ai MEI: Vitalie Tarlev, Mihail Lupașcu.

Veronica Mihailov-Moraru și Dmitrii Russu au fost eliberați din funcțiile de secretari de stat ai Ministerului Justiției, la fel în baza cererilor de demisie, iar Radu Foltea și Eduard Serbenco au fost propuși pentru funcțiile respective.

O altă numire ține de Mariana Grama, care a fost propusă în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului s-a ales cu doi secretari de stat: Mihai Machidon și Tatiana Nistorică. Totodată au fost eliberați din funcție foștii secretari de stat: Alexandru Dubălari, Iuliana Cantaragiu, Sergiu Gherciu.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru funcțiile de secretari de stat au fost propuși Nelea Rusu, Julieta Popescu și Alexandru Holostenco, din funcție fiind eliberat Artiom Sîci.

Citeste tot despre: Guvernul Chicu, Secretari de Stat
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile