Logo Realitatea.md

Secretarul Român de stat Florin Daniel Șandru și întreg departamentul pe care îl conducea a demisionat: În seara asta voi fi în stradă

01 Februarie 2017, 17:55 // În lume

Secretarul de stat Florin Daniel Șandru a anunțat că demisionează din funcție după ce Guvernul a adoptat modificări controversate ale Codului Penal. Întreg departamentul pe care îl conducea a demisionat. Daniel Șandru era coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului, înființat anul trecut pentru a coordona la nivel naţional manifestările pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, scrie Digi24.ro.

Foto: Daniel Şandru/ Facebook

„Menţionez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziţia pe care o deţineţi, aţi transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democraţiei şi statului de drept. Sper ca ziua de 1 Decembrie 2018, momentul aniversării Centenarului Marii Uniri, să vă ofere, dle Prim-ministru, un prilej de reflecţie asupra răului pe care l-aţi produs acestei ţări şi care va fi consemnat ca atare în istoria României”, arată mesajul transmis de Șandru premierului.

„Pentru activitatea desfăşurată de la înfiinţarea sa, din august 2016 şi până astăzi, 1 februarie 2017, Departamentul CENTENAR a promovat concepţia unei Românii sărbătorite prin modernizare şi progres. Credem că o astfel de concepţie este incompatibilă cu acţiunile Guvernului Grindeanu. Credem că Centenarul României unite nu poate fi întâmpinat printr-o nefericită întoarcere în timpuri lipsite de speranţă şi orizont şi printr-o abdicare de la valorile morale ale statului de drept”, mai spune fostul secretar de stat.

Pe Facebook, Șandru a scris: „Gata. În seara asta voi fi în stradă”.

Tot astăzi, Aurelia Cristea, fostă ministră în guvernul Ponta, a anunțat că demisionează din PSD, după aprobarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codului penal.

„Nu pot să mă identific cu ceea ce promovează în acest moment PSD, din punct de vedere al principiilor și valorilor după care trebuie guvernată o țară”, a spus Aurelia Cristea.

Ea a spus că, în opinia sa, mai sunt și alți oameni în PSD gândesc la fel.

„Suntem și noi vinovați atunci când susținem persoane care se identifică cu corupția, hoția și cu astfel de mecanisme precum cele de ieri noapte”, a spus fostul ministru.

„Nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleași principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare și reconstrucției de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment”, a scris Aurelia Cristea pe pagina sa de Facebook.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile