Logo Realitatea.md

Securitatea cibernetică, discutată la Chișinău. Peste 200 de hackeri au participat la prima ediție a Espresso Security Moldova (FOTO)

15 Septembrie 2019, 09:36 // Tech

Peste 200 de ingineri, dezvoltatori, profesioniști în domeniul securității cibernetice și-au propus să-și îmbunătățească resursele și calitățile profesionale în securitatea informației la prima ediție a conferinței Espresso Security Moldova, care a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul Centrului de excelență în domeniul TIC, Tekwill.

Foto: UTM

Participanții la eveniment au aflat cum pot proteja interacțiunile dintre sistemul Android și aplicațiile instalate pe telefon, cum pot configura securitatea ca și cod, cum pot automatiza configurarea infrastructurii astfel încât să fie securizată, cum pot ataca tehnologia NFC care este folosită la carduri de acces sau în transportul public și multe alte date ce țin de inteligența cibernetică și sistemele Honeypot.

Fondatorul comunității Espresso Security Moldova, Anatol Prisacaru, programator și cercetător în securitatea informatică, a propus pentru prima ediție a acestei conferințe un concurs tip „Capture the Flag”.

La dispoziția participanților a fost pusă o serie de aplicații intenționat vulnerabile, aceștia urmând  să depisteze vulnerabilitățile și să le exploateze pentru a acumula puncte. A fost creat și un spațiu în care participanții să-și manifeste creativitatea, ingeniozitatea și capacitățile profesionale fără a dăuna sistemelor reale și fără a încălca legea.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

Foto: UTM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5662 -0.4877%
USD USD 17.7303 0.0090%
RUB RUB 0.2870 0.1745%
RON RON 4.0937 -0.5055%
UAH UAH 0.7260 0.0276%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile