Logo Realitatea.md

Ședință de judecată în dosarul "Chirtoacă": Cererile apărării de recuzare a judecătorului și procurorului au fost respinse

11 Aprilie 2019, 18:17 // Societate

La Judecătoria Buiucani, a avut loc astăzi o nouă ședință de judecată în dosarul "Chirtoacă". Avocații fostului primar al capitalei au cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru și a procurorului Dumitru Robu. Cererile de recuzare au fost examinată de Andrei Niculcea. După aproximativ două ore de examinat, Niculcea le-a respins.

Ședința de judecată în dosarul "Chirtoacă", din 11 aprilie (VIDEO)

"Asta nu este justiție, nu e instanță de judecată. Devin din ce în ce mai ridicoli. Ei nu se pot reabilita în fața cetățenilor mergând în această cârdășie", a declarat Dorin Chirtoacă după pronunțarea deciziei magistratului. 

Înainte de examinarea cererii de recuzare, Gheorghe Malic, unul din cei doi avocați ai lui Dorin Chirtoacă, s-a arătat convins că aceasta va fi respinsă.

"Problema recuzării judecătorilor e o problemă de principiu deja, pentru că judecătorul Negru nu mai poate fi obiectiv, pentru că a făcut multe lucruri grave pentru care urmează să răspundă".

Malic l-a acuzat de asemenea pe Negru de "atitudine intolerantă față de personalitatea sa și a lui Chirtoacă". Iar asta în condițiile în care, spune avocatul, de regulă, Alexandru Negru amână ședințele de judecată pentru câte o lună, în cazul lui Chirtoacă însă acestea sunt amânate cel târziu pentru a treia zi.

"Este o cerere repetată, înaintată cu rea-credință, este un abuz din partea apărării", a comentat procurorul Dumitru Robu cererea de recuzare împotriva sa și a judecătorului. 

Amintim că, la ședința trecută, urma să fie audiat Victor Chironda în calitate de martor în dosarul "Chirtoacă" din partea acuzării. Atunci, ședința a fost amânată pentru că niciunul dintre cei doi avocați ai lui Dorin Chirtoacă nu a fost prezent la proces. Detalii, în LINK.

Realitatea.md amintește că fostul primar general și actualul lider al Partidului Liberal este învinuit în două dosare penale: pentru trafic de influență privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal. În ambele, se declară nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

Ședința de judecată de azi în dosarul Chirtoacă, amânată! Avocații nu au fost prezenți. Judecător: "Este o încercare de manipulare"

Prima ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă”, după alegeri. Înregistrare AUDIO din birou

O nouă ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă”: Grozavu, audiat în calitate martor al acuzării. Apărarea a prezentat trei acorduri adiționale

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile