Logo Realitatea.md

Ședința de judecată de azi în dosarul Chirtoacă, amânată! Avocații nu au fost prezenți. Judecător: "Este o încercare de manipulare"

19 Martie 2019, 11:25 // Politica

Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, care urma să aibă loc azi la Judecătoria Buiucani, a fost amânată. Asta deoarece unul dintre avocații fostului primar al capitalei se află într-o deplasare peste hotarele țării, iar cel de-al doilea, este azi prezent la un seminar.

Judecătorul Alexandru Negru a decis amânarea ședinței pentru o altă dată după ce cei doi avocați ai lui Chirtoacă au prezentat cereri privind imposibilitatea participării la proces în data 19 martie, respectiv biletul de avion pentru deplasarea în afara țării. 

Totuși, magistratul a ținut să avertizeze apărarea despre "inadmisibilitatea unui asemenea comportament".

"Ședința de azi a fost coordonată cu mult timp înainte. Instanța a propus să fie amânată ședința de azi, în legătură cu participarea la un seminar. Atunci, avocații s-au opus, menționând că și-au rezervat prezența la acest proces. Ei au refuzat o altă zi, deși s-a propus ședință de judecată pentru mâine (n.r. 20 martie) sau pentru ieri (n.r. 18 martie)", a declarat Alexandru Negru, judecător la Judecătoria Buiucani. 

"Este o încercare de manipulare. Dacă se mai repetă, vom sancționa apărarea", a adăugat Negru.

Tot despre o intenție de a tergiversa procesul vorbește și procurorul de caz. 

Dorin Chirtoacă neagă însă acest lucru și acuză la rândul său procurorul și judecătorul de manipulare.

"Asta e prima cerere depusă privind amânarea. De unde tergiversare? La acea ședință, ați propus pentru ziua a doua, lucru imposibil, pentru că avocații aveau programate alte ședințe. De ce nu recunoașteți? Nu încercați să manipulați, o să vă dau recuzare și pentru acest motiv", a replicat Chirtoacă. 

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă este programată pentru 26 martie la ora 09:30.

Detali și declarațiile lui Dorin Chirtoacă, ale judecătorului și procurorului, în link-ul de mai jos:

LIVE! Ședința de judecată în dosarul Chirtoacă, din 19 martie 2019

Realitatea.md amintește că fostul primar general și actualul lider al Partidului Liberal este învinuit în două dosare penale: pentru trafic de influență privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal. În ambele, se declară nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

Prima ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă”, după alegeri. Înregistrare AUDIO din birou

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile