Logo Realitatea.md

Ședință de urgență la SPCSE! Au fost găsite soluții pentru prevenirea pericolelor în spațiile unde au fost depozitați arborii căzuți în aprilie (VIDEO)

13 Iulie 2017, 21:25 // Societate

În după-amiaza zilei de astăzi, 13 iulie, la sediul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a fost convocat o ședință, împreună cu administrația publică mun. Chișinău, având drept temă de discuție - soluționarea și prevenirea unor pericole în spațiile unde au fost depozitați arborii și crengile căzute din luna aprilie curent.

Foto: dse.md

La ședință au participat conducerea Serviciului PC SE, viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, pretorii din cele cinci sectoare ale capitalei, dar și alți reprezentanți. Tema ședinței a vizat evitarea pericolelor, printre care și izbucnirea incendiilor, în acele spații, unde au fost depozitate crengile și arborii și primordial - identificarea unor soluții.

Ca urmare a discuțiilor, s-a constatat că printre soluții, s-ar enumera contactarea unor agenți economici, pentru a împrumuta acele utilaje speciale de tocat arbori și crengi. Respectiv, în așa mod se va reuși evacuarea masei lemnoase din acele spații de stocare și respectiv va fi evitat orice pericol.

De competența Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în aceaste acțiuni, va fi dotarea cu generatoare, pentru asigurarea cu energie electrică a acelor utilaje speciale de tocare a crengilor. În plus, administrația publică municipiul Chișinău prevede chiar și posibilitatea achiziționării unor astfel de utilaje.

Un alt aspect al soluționării acestei situații este pregătirea unui proiect de dipoziție pentru acordarea de crengi cetățenilor, cu titlu gratuit. La fel, agenților economici, care își vor antrena utilajul de tocare, li se va permite achiziționarea paleților.

Este de menționat că pompierii au intervenit zilele trecute la stingerea incendiului din sectorul Buiucani, unde este amplasat unul dintre aceste depozite, iar situația este monitorizată de câte ori este nevoie. Î

n Chișinău, există patru astfel de depozite, unde au fost aduse crengi și arbori, odată cu lichidarea consecințelor zăpezilor din luna aprilie curent. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile