Logo Realitatea.md

Ședința Parlamentului, deschisă și închisă de Greceanîi cu încălcări, după ce a încercat să-l aducă pe Chicu în Legislativ în secret (VIDEO)

21 Februarie 2020, 14:19 // Politica

După pauzele luate în continuu de către deputați, după situația creată de majoritatea parlamentară PSRM-PDM, prin aducerea în secret a premierului Chicu în Parlament, pentru a prezenta raportul de o sută de zile de activitate a Cabinetului de Miniștri, deși era planificat acest lucru pentru săptămâna viitoare, ședința Legislativului a fost închisă de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu încălcarea regulamentului.

Greceanîi a încercat să dea vina pe cei din opoziție pe faptul că astăzi nu s-a putut organiza desfășurarea ședinței Parlamentului, pe motiv că au blocat tribuna Parlamentului, iar ulterior aceștia nu ar fi dorit să participe la ședință, deși Blocul ACUM a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că este gata să continue ședința cu ordinea de zi a subiectelor rămase de la ședința de ieri a Parlamentului și cele propuse astăzi, deși nu au fost examinate.

Atunci când deputații Blocului ACUM au intrat în sala Legislativului, pentru a continua ședința, Zinaida Greceanîi, a declarat imediat că declară ședința închisă, fără a supune votului această inițiativă.

Menționăm aici că, la începutul ședinței de astăzi a Legislativului, Greceanîi, fără a aproba ordinea de zi, fără a vedea și pune la vot propunerile venite de la deputați, i-a dat cuvântul imediat premierului să prezinte raportul de la „Tribuna Guvernului”, întrucât „Tribuna Parlamentului”, era blocată de către deputații Blocului ACUM.

Raportul așa și nu a fost prezentat de Chicu din sala Parlamentului. Chicu a ieșit în fața presei și a dat citire raportului.

Amintim că, inițial atât Igor Dodon, cât și Ion Chicu și Zinaida Greceanîi anunțatu că raportul pentru o sută de zile va fi prezentat de către Guvern în plenul Parlamentului la data de 27 februarie. Motivul pentru care s-a făcut această modificare și PSRM a decis să îl aducă în secret pe Chicu în Legislativ să prezinte raportul nu este clar, iar reprezentanții socialiștilor așa și nu au putut să ofere un răspuns clar de ce s-a procedat astfel.

CITEȘTE ȘI: 

(VIDEO) Cum încearcă PSRM să se spele pe mâini? Batrîncea: Singuri au vrut ca premierul să vină în Parlament, iar acum blochează tribuna

„Speculație ieftină!” Reacția lui Chicu privind scandalul din plen. Ce a vrut să spună deputaților, citește în fața presei (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile