Logo Realitatea.md

Șefa de la Educație pe Chișinău a demisionat, împreună cu adjuncții. Ceban: „Am fost la instituție...”

22 Ianuarie 2020, 09:17 // Societate

Șefa Direcţiei generale educație, tineret și sport, Rodica Guţu, și-a depus demisia, iar ieri i-am semnat cererea de plecare din funcție. Despre asta a anunțat primarul de Chișinău, Ion Ceban. Totodată, a semnat cererile de demisie și ale adjuncților.

„Nu a durat mult, după ce luni am cerut să plece benevol. Asta, deoarece doamna știa că a avut multe încălcări pe parcursul activității sale în această direcție, dar și scheme de interese. Astăzi de dimineață, am fost la instituție și am prezentat persoana care va fi unul din noii șefi adjuncți ai direcției. Este vorba de Andrei Pavaloi, un specialist bun în domeniu”, a spus Ion Ceban.

Se pare că Dorin Pavaloi va fi cel care va exercita și interimatul conducerii, până la demararea concursului pentru suplinirea funcției de șef al Direcției.

Potrivit primarului, procedura de angajare a unui nou șef al Direcției va fi efectuată în conformitate cu legislația în vigoare. Nu a precizat însă vreun termen.

„Am discutat cu angajații și le-am spus că de ei depinde educația copiilor noștri, dar și calitatea serviciilor prestate în instituțiile de învățământ. Ne dorim o generație sănătoasă și pregătită”, a adăugat Ion Ceban.

CITEȘTE ȘI:

Șefa pe Educație, mustrată la ședința Primăriei Chișinău. A plecat într-o călătorie într-un moment nepotrivit

Primarul capitalei i-a solicitat șefei pe Educație să-și dea demisia benevol: „Știind că-i evaluăm activitatea, și-a luat concediu medical”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile