Logo Realitatea.md

Şefa diplomaţiei austriece ar vrea să mai valseze o dată cu Putin

07 Martie 2019, 21:18 // În lume

Şefa diplomaţiei austriece Karin Kneissl, care declanşase un scandal vara trecută după ce a valsat cu Vladimir Putin la căsătoria sa într-un moment în care ţara sa asigura preşedinţia UE, a declarat joi că este cât se poate de dispusă să danseze din nou cu preşedintele rus.

"Este într-adevăr un dansator bun", a spus ea în cursul unei recepţii la Viena, organizată cu ocazia Zilei internaţionale a femeii de către partidul de extremă dreaptă FPO, de care aparţine. "Poate voi dansa din nou cu el săptămâna viitoare, voi fi la Moscova", a adăugat ea pe un ton glumeţ.

Karin Kneissl fusese criticată vehement pentru că l-a invitat pe Putin la căsătoria ei, celebrată într-o localitate în sudul Austriei la 18 august şi pentru că a valsat cu el în faţa camerelor televiziunii ruse. Ea i-a mulţumit atunci şefului statului rus cu o reverenţă.

Diplomata de carieră, în vârstă de 54 de ani, şi-a asumat întotdeauna responsabilitatea pentru respectiva iniţiativă, asigurând că a stabilit cu această ocazie o "bază de încredere" cu liderul rus. Vladimir Putin evocase la rândul său o călătorie "strict privată".

Kneissl a subliniat joi că a dansat de asemenea cu alte personalităţi, menţionâdu-l pe omologul său Jeremy Hunt. "Dar cu tot respectul pe care îl datorez ministrului britanic al afacerilor externe, Putin este un dansator mai bun", a afirmat ea, scrie AgerPres.

Invitaţia făcută lui Putin fusese considerată drept o eroare majoră a preşedinţiei austriece a UE, având în vedere că preşedintele rus este acuzat frecvent că încearcă să divizeze Cele 28 de ţări membre ale blocului comunitar, cultivând în special legăturile sale cu partidele populiste din mai multe ţări europene, între care FPO.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3526 0.4771%
USD USD 17.8588 0.1851%
RUB RUB 0.2732 -1.1220%
RON RON 4.0252 0.3866%
UAH UAH 0.7282 -0.0686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile