Logo Realitatea.md

Şefa DNA, în scandalul privind acuzaţiile de falsificare de probe: „Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Asistăm la un festival al inculpaţilor”

15 Februarie 2018, 00:05 // În lume

Acum trei zile, a izbucnit un scandal în jurul DNA-ului din România, care a pornit de la acuzaţiile de falsificare a probelor! În acest sens, Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a făcut primele declarații publice.

Aceasta susține că DNA a acţionat conform legii, nefiind falsificate probe, precizând că informaţiile din ultima perioadă reprezinta un atac care vizează îngenuncherea statului român şi umilirea societăţii, scrie Mediafax.

Legat de Vlad Cosma, cel de la care a pornit informaţia privind falsificarea de probe, Kovesi a declarat că, după condamnarea în primă instanţă, membrii familiei Cosma vizaţi de anchetă au încercat să obţină un act care să-i ajute la reducerea pedepsei. Kovesi a precizat că Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri.

"Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri la DNA. A venit din proprie inţiativă şi a făcut denunţuri. Nu a fost căutat de procurori. Nu pot să va confirma in cate dosar a primit identitate protejata. Într-un dosar, cel discutat in ultimele zile, a avut cel de martor protejat. Cosma Vlad a avut calitatea de martor în 12 dosare ale DNA. A fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la DNA Ploieşti. După pronunţarea sentinţei de condamnare care nu e definitviă, membri acestei familii, aceşti inculpaţi condamnaţi în primă instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să-i ajute să obţină o pedeapsă mai mică", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a precizat că a cerut şi primit un raport privind activitatea DNA Ploieşti în cazurile mediatizate, în care au fost vizaţi Andreea Cosma, Mircea Cosma şi Vlad Cosma, documentul fiind trimis şi către procurorul general al României.

Declarațiile Laurei Codruţa Kovesi pot fi citite în materialul integral, accesând AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4799 -0.2027%
USD USD 18.1825 -0.0033%
RUB RUB 0.2826 0.3908%
RON RON 4.3370 -0.2232%
UAH UAH 0.6877 0.0873%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile