Logo Realitatea.md

Șeful de la „Autosalubritate” spune că cineva vrea să-i ia locul. A invitat primarul să verifice, dacă e adevărat ce scrie în scrisoarea anonimă

20 Ianuarie 2020, 09:34 // Societate

Șeful de la Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, spune că cineva vrea să-i ia locul și de asta apar scrisori anonime, precum că angajații ar avea salarii mici, tichete de masă insufuciente și condinții de muncă proaste. El a adăugat că sunt doi-trei oameni, fără să dea nume, care încearcă să stârnească un conflict între el și angajați. Mai mult, acesta a invitat primarul capitalei, Ion Ceban, să vină să verifice singur situația pentru a se încredința.

Foto simbol

„Pe parcursul a ultimelor 8 luni, asta este a 9-a scrisoare anonimă. Nu vreau să spun că nu există nicio problemă, dar cel puțin ceea ce se descrie nu a fost depistat în cadrul verificărilor demarate. Regia are un sistem bine determinat. Chiar sâmbătă, am avut o discuție cu angajații și am stabilit să fie evaluată munca de către specialiști, să se ducă o strictă evidență. 

Salarizarea are loc în confirmate cu legea în vigoare. Nu au fost găsite încălcări. Când am fost învestit în funcție, în 2018, am dispus să fie oferite prime pentru specialiști și pentru lucrători simpli: 20 la sută și, respectiv, 50 la sută”, a declarat șeful de la „Autosalubritate”.

El a adăugat că este vorba despre o „tentativă de a dezlănțui spirite nesănătoare în cadrul Regiei”. „Vă invit, domnule primar, în absența directorului, să aveți o discuție cu angajații și să vedeți ce se face acolo. Suntem deschiși. Sunt 2-3 gospodari care se văd conducători ai Regiei și au scris de toate... Situația nu s-a confirmat, dar folosesc orice metode pentru a declanșa o contrapunere dintre director și lucrători. Cineva vrea război. Război n-o să fie”, a punctat Eugeniu Axentiev.

Ion Ceban a promis să facă o vizită.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile