Logo Realitatea.md

Șeful de la SPIA a confirmat că un polițist de la Inspectoratul Florești a fost răpit! Investigațiile au pornit. „Eu sunt personal, aici, în Florești”

07 Octombrie 2020, 12:24 // Societate

Un polițist al Inspectoratului Florești din cadrul Poliției Naționale a Republicii Moldova ar fi fost răpit în dimineața de miercuri, 7 octombrie, de către mascații așa-zisului KGB transnistrean (Ministerul Securității de la Tiraspol). Deschide.md a scris că s-a întâmplat în zona de securitate, în orașul Camenca, din stânga Nistrului. În același timp, Realitatea.md a mai aflat câteva detalii.

Sursele colegilor din presă citați au povestit că soția polițistului a telefonat azi, pe la ora 09:30, la conducerea Inspectoratului de Poliție Florești să anunțe că, noaptea trecută, mai multe persoane necunoscute i-ar fi spart geamurile locuinței sale din Camenca. Ea și-a anunțat soțul despre asta.

Ultimul, în vârstă de 41 de ani, angajat la Inspectorat, despre care Realitatea.md a mai aflat că activa la frontiera administrativă Sănătăuca – Japca, a venit la fața locului.

Odată sosit, în curtea casei, au dat buzna fie aceleași persoane necunoscute care au spart geamurile, fie altele, îmbrăcate în haine cu inscripția MGB. L-au imobilizat pe bărbat și l-au urcat într-o mașină, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Conducerea Inspectoratului a sesizat Serviciul protecție internă şi anticorupție (SPIA). Despre asta ne-a spus însuși șeful SPIA, Ion Mămăligă.

„Persoana este răpita, dar nu este cu certitudine sau nu avem încă informații că a fost răpită de către așa-numitele servicii speciale transnistrene. Atâta timp cât nu avem cu certitudine informații, noi nu confirmăm ceva în presă, inclusiv, pentru a nu pereclita procesul de investigații. Eu sunt personal, aici, în Florești”, a declarat Ion Mămăligă pentru Realitatea.md.

În același timp, la solicitarea noastră, Serviciul de presă al Inspectoratului de Poliție Florești a reușit să ne spună doar că de caz se ocupă, inclusiv, și procurorii din cadrul Procuraturii Rezina.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile