Logo Realitatea.md

Șeful FEE Nord, proaspăt numit în funcție, și-a urmat predecesorul. A ajuns în izolatorul CNA!

08 Decembrie 2017, 12:39 // Societate

Proaspătul director de la „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord), Ruslan Antoniuc, și-a urmat predecesorul și a ajuns în izolatorul CNA. El a fost reținut ieri, 7 decembrie, de procurorii anticorupție pentru complicitate la o infracțiune aflată pe masa organelor de urmărire penală.

„Reținerea a avut loc după ce a semnat un ordin de penalizare a unui subaltern de-al său pentru absență nemotivată la muncă. Până aici, s-ar părea că nu-i nimic ieșit din comun, dar mustrarea a fost aplicată după ce subalternul său a dat explicații sub semnătură în care spune foarte clar că a lipsit pentru că a fost chemat la Procuratura Anticorupție ca să fie audiat în calitate de martor într-o cauză penală aflată în proces investigații”, a explicat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru Deschide.MD.

Mai mult, gestul șefului FEE Nord nu ar însemna altceva decât intimidarea martorilor din dosar și sfidarea bunei desfășurări a anchetei. Prin urmare, acuzatorii de stat au calificat acțiunile lui Antoniuc drept complicitate la infracțiune. 

Noi nu vom tolera acțiunile abuzive care perturbă investigațiile și care - cel mai important - ne intimidează martorii. În așa „tempouri” nu vom reuși niciodată să stârpim corupția. Mi-aș dori ca acest episod să fie unul singular, de aceea fac apel către toată lumea și, în mod special, la persoanele cu funcții de conducere, să nu îndrăznească admiterea de presiuni asupra persoanelor care au curajul să denunțe acțiuni de corupție sau contribuie la avansarea anumitor investigații. Încurajarea unei conlucrări cu organul de urmărire penală nu este doar o responsabilitate civică, dar și o obligație a cărei încălcare este echivalentă cu tăinuirea sau complicitatea la infracțiune”, a adăugat Viorel Morari. 

Sursa citată mai scrie că, potrivit documentului semnat de Antoniuc, acesta și-a mustrat subalternul pentru absență la locul de muncă în intervalul 08:00 - 15:30. Șeful FEE Nord  consideră că angajatul său nu este împuternicit să reprezinte instituția la Procuratura Anticorupție, ceea ce înseamnă că a lipsit din motive străine obligațiilor sale din fișa de post.

Amintim că fostul director al FEE Nord, Veaceslav Moldovan, a fost reținut împreună cu viceministrul Economiei, Valeriu Triboi. La scurt timp, ministerul de resort a organizat concurs pentru suplinirea funcției, iar câștigator a competiției a devenit Ruslan Antoniuc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.2244%
USD USD 17.4538 0.1348%
RUB RUB 0.2827 -0.2822%
RON RON 4.0751 0.2411%
UAH UAH 0.7235 -0.3306%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile