Logo Realitatea.md

Șeful Pazei lui Nicolae Timofi, promovat din nou de șeful statului, la nici cinci luni de la ultima promovare (DOC)

27 Martie 2016, 16:23 // Actualitate
// Autor:  
Maxim Pulber

După ce acum cinci luni, Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei în funcția de vicedirector al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Ion Guțu este promovat din nou. De această dată, șeful statului și-a promovat bogyguardul în grad, numindu-l în grad de general-maior al SPPS. Decretul semnat de Nicolae Timofti a fost publicat în ultima ediție a „Monitorului Oficial”.

„Domnului Ion GUȚU, director adjunct al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, i se conferă gradul special de general-maior al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat”, se menționează în decretul președintelui Nicolae Timofti din 17 martie curent, publicat în ultimul număr al „Monitorului Oficial”.

În decretul său, Nicolae Timofti face trimitere la articolul 88 al Constituției, „Alte atribuții” (n.r. ale președintelui), care prevede că șeful statului „exercită şi alte atribuţii stabilite prin lege”, dar și la articolul 17 alineat (2) din Legea cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, care prevede că „gradele speciale supreme, precum şi gradul special pentru directorul Serviciului se conferă prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova”. Asta în condițiile în care, alineatul (1) al aceluiași articol prevede că „gradul special se conferă ofiţerului de protecţie luînd în considerare calificarea şi nivelul pregătirii profesionale, termenul de deţinere a gradului special precedent, funcţia, gradul special prevăzut pentru funcţie, conform statelor şi altor condiţii stabilite de prezenta lege”

Epoleții de general-maior al SPPS i-au fost înmânați directorului adjunct al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Ion Guţu, chiar de președintele Nicolae Timofti. Potrivit SPPS, evenimentul a avut loc joi, 24 martie, „într-o atmosferă solemnă la Reşedinţa de Stat a Preşedintelui Republicii Moldova, alături de conducerea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat”.

Generalul-maior Ion Guţu activează în Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat de la fondare în diferite funcţii, inclusiv de conducere, iar din luna octombrie 2015 deţine funcţia de director adjunct al SPPS.

Vedeți și: Ca la final de mandat! Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei în funcție de demnitate publică

Foto: spps.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile