Logo Realitatea.md

Șeful statului a confirmat că a călătorit cu președintele Partidului ȘOR

06 Februarie 2019, 14:10 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, a recunoscut că a călătorit cu președintele Partidului ȘOR și primarul degrevat de Orhei, Ilan Șor. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul liniei directe de la postul Accent TV.

Tot el a confirmat că se cunoaște cu Ilan Șor de mai mult timp: „Pe Ilan (n.r. Ilan Șor) l-am cunoscut în anii 2009-2010. Este dintr-o familie normală. Ne întâlneam cu familiile. Împreună ne duceam pe undeva... Politica este murdară, dar sunt niște principii. Niciodată, nu trebuie de atins familiile, soțiile și copiii. Familiile noastre și așa suferă din cauza declarațiilor din campania electorală”.

Amintim că luni, 4 februarie, Ilan Șor a declarat într-o conferință de presă că Igor Dodon i-a amenințat familia, încercând astfel să facă presiuni asupra sa: „Șeful statului, Igor Dodon, mi-a amenințat familia, soția și copilul, transmițând că vor avea probleme serioase în Rusia. La rugămintea sa, patronii săi politici și FSB vor crea aceste probleme, deschizând dosare penale inventate”.

Ilan Șor a calificat drept „straniu” faptul că s-a recurs la asemenea amenințări, având în vedere relațiile lor anterioare. În context, a remarcat că nu o singură dată Igor Dodon a zburat cu avioanele sale, inclusiv la Moscova, s-a folosit de mașinile și casa sa.

„Am zburat împreună în diferite orașe cu avionul meu. Am mers la Monaco la un meci de fotbal și ca unui prieten apropiat i-am creat condiții foarte bune. Nu aș fi vorbit despre asta, așa cum m-a rugat, dacă nu ar fi fost aceste amenințări la adresa familiei mele, pe care sunt gata să o apăr cu orice preț, inclusiv cu prețul distrugerii relațiilor cu Igor Dodon”, a adăugat Ilan Șor.

Totodată, el i-a amintit șefului statului că i-a acordat și sprijin financiar semnificativ, inclusiv în două campaniei electorale, avertizându-l că, dacă nu va înceta presiunile asupra sa și a familiei sale, va face publice mai multe detalii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile