Logo Realitatea.md

Șeful statului a precizat termenul în care urmează să fie creat noul Parlament

09 Martie 2019, 20:36 // Actualitate

„Acum, când Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării”. Este prima declarație făcută de șeful statului după ce s-a pronunțat CCM.

„Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele. 

Eu personal, ca președinte al țării, voi iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament, pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală. 

Le amintesc liderilor politici că interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat. 

Urmează să convoc ședința de constituire a noii Legislaturi, până pe 25-26 martie, și astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați, pe care îi felicit cu prilejul funcțiilor dobîndite și le reamintesc de înalta datorie față de Moldova pe care o au, ca demnitari”, a scris Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Amintim cu referire la legislația în vigoare că Parlamentul nou-ales urmează să se întrunească în şedinţa de constituire, la convocarea preşedintelui Republicii Moldova, în cel mult 30 de zile de la alegeri. 

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Președintele Dodon, ferm pe poziții: Niciun fel de coaliție cu Partidul Șor

(VIDEO) Dodon admite o coaliție între PSRM și ACUM: Au promis să schimbe guvernarea

(VIDEO) Frica lui Dodon: Important ca prin venele socialiștilor să nu curgă sânge de român

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4103 0.5320%
USD USD 17.1898 0.2274%
RUB RUB 0.2260 0.5785%
RON RON 4.1882 0.5305%
UAH UAH 0.6062 -0.0330%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile