Logo Realitatea.md

Semnat și ștampilat - contractul de privatizare a companiei „Vestmoldtransgaz" de către operatorul român „Transgaz”

28 Martie 2018, 20:54 // Economie

Contractul de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz", ca și complex patrimonial unic, a fost semnat astăzi de către Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Agenția Proprietății Publice și Societatea cu Răspundere Limitată „Eurotransgaz". 

Evenimentul marchează încheierea unei etape majore din procesul de privatizare a Î.S. „Vestmoldtransgaz" prin concurs investițional și dă contur uneia dintre cele mai semnificative tranzacții efectuate de Guvernul Republicii Moldova. SRL „Eurotransgaz" a reconfirmat, astfel, intenția de a-și asuma obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău și investi până la 93 de milioane de euro în următorii doi ani.

La data de 26 februarie, Comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a anunțat că întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz" și compania românească „Transgaz" SA, ca asociat unic, a fost desemnată câștigătoare. SRL „Eurotransgaz" și-a confirmat intenția de a-și asuma obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi va putea transporta anual 1,5 miliarde de metri cubi de gaz din România spre Republica Moldova.

VEZI ȘI: 

(VIDEO) Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi construit de către Transgaz! Compania a câștigat concursul de privatizare a Vestmoldtransgaz

Andrian Candu: „Foarte curând vom putea să ne rupem de sistemul de est și să fim conectați la sistemul occidental de energie electrică” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6939 -0.2977%
USD USD 17.5518 -0.3678%
RUB RUB 0.2787 -0.3575%
RON RON 4.1700 -0.1150%
UAH UAH 0.6847 1.2570%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile