Logo Realitatea.md

Semnificația zilei de 9 mai pentru Blocul ACUM. Maia Sandu: Încercăm să ajungem la unitate în societate (VIDEO)

09 Mai 2019, 14:42 // Societate

Dacă ce cei de la Partidul Socialiștilor au organizat un marș de Ziua Victoriei, iar cei de la Partidul Democrat au organizat un prânz ostășesc, membrii Blocului ACUM au împărțit pliante, după-amiază urmând să depune flori la Complexul Memorial „Eternitate”.

Foto: captură

În cadrul unei manifestații din fața Parlamentului, reprezentanți din partea Blocul ACUM au declarat că sărbătoresc Ziua Europei, iar prin intermediul pliantelor distribuite, vor să informeze cetățenii despre proiectele Uniunii Europene care s-au derulat în ultimii ani în Republica Moldova, în valoare totală de 917 milioane de euro.

„Ziua de 9 mai are o semnificație dublă pentru noi, comemorându-i pe cei care au luptat pentru pace și libertate, dar și ziua în care investim speranțe în viitor. Pentru că Uniunea Europeană este nu doar o destinație, dar și un model de dezvoltare pe care ni-l dorim. Pentru noi, Uniunea Europeană este ca o familie, o familie din care vrem să facem parte. Încercăm să ajungem la unitate în societate, spre deosebire de alte forțe politice și unii politicieni care încearcă să divizeze societatea, folosid și acest eveniment tragic”, a declarat Maia Sandu, președinta PAS și copreședinta Blocului ACUM.

„La peste 70 de ani de la sfârșitul conflagrații mondiale, constatăm că acest război nu are învingători și învinși, ci doar lecții de învățat. Lecții de reconciliere istorică, de comemorare a victimelor și de unitate”, a adăugat Octaviat Țîcu, deputat ales din partea Blocului Acum. 

Amintim că, la primele ore ale acestei zile, șeful statului Igor Dodon, împreună cu premierul Pavel Filip și alți demnitari au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”. La eveniment, nu a fost zărit însă liderul comuniștilor Vladimir Voronin.

CITEȘTE ȘI:

Pavel Filip: Ziua Victoriei și Ziua Europei sunt strâns legate

PDM a organizat masă pentru cei care au venit la sărbătoarea de la Catedrală: Hrișcă și castraveți conservați (VIDEO)

Ziua Europei și Ziua Victoriei într-o singură zi. Candu: Am reușit să împăcăm cele două sărbători #pentruMoldova 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei

21 ian, 14:40 //

(VIDEO) „Vei fi trăsnit de curând…” Avertizare pe care a primit-o primarul orașului Edineț