Logo Realitatea.md

Sentință în așteptare, în cazul „Braguța”! Ultima ședință de judecată s-a amânat din nou (VIDEO)

29 Septembrie 2018, 13:01 // Societate

Ședința de judecată la Judecătoria Chișinău (sediul Centru) din 29 septembrie, care urma să fie ultima de altfel în cazul „Braguța” examinat în primă instanță, s-a amânat din nou. De data aceasta, un inculpat nu s-a prezentat și nu și-a spus ultimul cuvânt.

Inculpații surprinși de presă fie au evitat să răspundă, fie au spus că sunt nevinovați.

„Sunt doar niște presupuneri, care nu sunt demonstrate. Nu sunt probe suficiente și nici nu a fost demonstrată intenția de a face rău cuiva. Toți se aflau la locul de muncă și își exercitau atribuțiile de serviciu, dar ce ține de deținuți - nu a existat o înțelegere prealabilă... Cel mai principal este că nu s-a confirmat consimțământul tacit între gardieni și codeținuți. Aceasta nu s-a demonstrat și nu pot fi subiectul acestei infracțiuni”, au declarat doi dintre avocații inculpaților, care cer achitarea pentru clienții lor.

Totodată, Vadim Vieru, avocatul Promo-LEX care reprezintă partea vătămată, a explicat de ce a fost amânată încă o dată ședința. „A fost o etapă procesulă ce ține de replicile participanților. Reprezentanții apărării și-au expus pledoriile finale, inclusiv și unii inculpați. Nu am putut să continuăm, pentru că un inculpat nu a fost prezent, respectiv pentru a nu-i fi încălcat dreptul la replică, instanța a decis să mai avem o ședință, când urmează să fie pronunțată sentința”, a punctat apărătorul.

Procurorul nu a făcut declarații pentru presă, dar la ședința anterioară acuzarea a cerut pentru șapte inculpați - patru deținuți și trei polițiști - între 8 și 13 ani de închisoare

Ședința de judecată va continua săptămâna viitoare, pe data de 3 octombrie.

Realitatea.md amintește că, în cazul „Braguța”, pe banca acuzaților au ajuns, în total, 16 polițiști și patru colegi de celulă. Andrei Braguța a fost reținut, în vara anului 2017, pentru că se luase la harță cu inspectorii de patrulare.

Polițiștii l-ar fi amendat pentru depășirea limitei de viteză, iar el nu a fost de acord. La două săptămâni, cazul său a ajuns în presa națională, rudele anunțând că bărbatul a murit în condiții suspecte într-un penitenciar din Capitală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile