Logo Realitatea.md

Serghei Lavrov: „Rusia ar fi putut să alunge acasă toți gasterbeiterii moldoveni. Nu vom tolera la nesfârșit aceste înjosiri”

07 Iunie 2017, 13:17 // Actualitate

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că „Rusia ar fi putut să alunge acasă toți gasterbeiterii moldoveni, dar nu a făcut-o”. Potrivit regnum.ru, Lavrov a făcut această declarație, aflându-se la o universitate din Kaliningrad, în contextul recentului scandal diplomatic, iscat după decizia autorităților Republicii Moldova de a expulza cinci diplomați ruși de pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: epochtimes-romania.com

Potrivit sursei citate, ministrul rus de Externe a mai precizat că Federația Rusă nu a avut o reacție mai dură la expulzarea diplomaților după ce a ajuns la un consens în acestă privință cu președintele Igor Dodon.

„În răspuns, am cerut ca și cinci diplomați moldoveni să părăsească teritoriul Federației Ruse, dar nu ascund faptul că mulți colegi au fost tentați să introducă măsuri punitive, inclusiv restricții privind activitatea migranților de muncă din Moldova, lucru care ar fi foarte trist”, a declarat șeful diplomației ruse.

„Vladimir Putin a ajuns la un consens cu Igor Dodon la Sankt Petersburg, dar trebuie să înțelegeți că nu vom tolera la nesfârșit aceste înjosiri. Poporul nostru este răbdător și milos, dar e mândru și capabil să-și apere interesele”, a spus Lavrov.

Menționăm că acum o săptămână autoritățile Republicii Moldova au declarat drept persona non grata cinci diplomați ruși. În răspuns, autoritățile ruse au dispus ca și cinci diplomați moldoveni să fie expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile