Logo Realitatea.md

Serghei Șoigu a transmis Ministerului Apărării al R. Moldova drapelele militare a două regimente de ostași moldoveni (FOTO)

24 August 2019, 14:54 // Societate

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a transmis Ministerului Apărării al Republicii Moldova drapelele militare a două regimente moldovenești care au participat în luptele pentru eliberarea Moldovei de către forțele germane. Despre acest lucru a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Drapelele au fost oferite în timpul ceremoniei solemne de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, consacrată aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism, la care au luat parte președintele țării Igor Dodon, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„I-am felicitat pe cei prezenți cu prilejul acestei date istorice importante, salutându-i în mod special pe veterani, cărora noi le datorăm viața. Am reamintit că în luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii, și noi, urmașii învingătorilor, trebuie să ținem minte despre faptele lor eroice și să transmitem memoria despre Victoria noastră comună copiilor și nepoților noștri.

Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm și să îngrijim monumentele ce țin de perioada războiului”, a scris Dodon pe Facebook.

Până în prezent, aceste drapele s-au păstrat la Muzeul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

CITEȘTE ȘI:

Cum va zbura Șoigu în Moldova: Ucraina interzice survolarea spațiului său, iar prin România are nevoie de coordonarea NATO

Guvernul comemorează, iar Dodon celebrează. Ce a făcut șeful statului de Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare (FOTO)

Mica Delegație condusă de Șoigu, care vine într-o așa-zisă vizită „oficială”, numără peste 30 de persoane

(VIDEO) Maia Sandu l-a luat la rost pe ministrul Apărării: „Întâlnirea cu Șoigu nu este oficială, nu puteți semna niciun acord”

(VIDEO) Voicu se face „într-o ureche”. Ce spune ministrul Apărării despre vizita omologului său rus

Șoigu i-a spus lui Dodon că Rusia e gata să inițieze utilizarea munițiilor stocate în satul Colbasna (FOTO)

Citeste tot despre: drapele, regimente, Serghei Șoigu, Șerpeni
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile