Logo Realitatea.md

Sergiu Sîrbu, despre intenția PCRM de a revoca din funcție judecătorii CC: „Colegii au confundat procedura” (VIDEO)

02 Noiembrie 2017, 11:21 // Politica

Deputatul PD, Sergiu Sîrbu, susține că cei de la PCRM au confundat procedura, atunci când și-au exprimat intenția de a lansa o moțiune de cenzură împotriva judecătorilor Curții Constituționale (CC), această pentru că moțiunile pot fi înaintat doar împotriva unor miniștri.

„Declar că această acțiune reprezintă un nihilism din punct de vedere juridic. Potrivit Constituției și Regulamentului Parlamentului, moțiunile simple se înaintează doar în privința acțiunilor guvernamentale, adică a unor miniștri sau a unor acțiuni exprese ale puterii executive și nici într-un caz împotriva altor autorități independente și autonome. Colegii de la PCRM au confundat procedura. Probabil s-a întâmplat din neglijență. Păcat, pentru că experiența lor legislativă este una bogată și ar trebui să știe”, a declarat Sergiu Sîrbu în timpul ședinței Parlamentului.

Mai mult, potrivit lui, demisia judecătorilor CC este una complexă și poate avea loc fie din propria inițiativă, fie din motive obiective de boală, deces sau altele prevăzute de lege. „Legislația nu prevede posibilitatea revocării judecătorilor CC din interes politic. Ne place, nu ne place. Deciziile nu se comentează, ci se execută”, a conchis acesta.

Comuniștii înaintează o moțiune prin care cer demiterea judecătorilor CC, după ce au depistat 13 încălcări a Constituției. Propun deputaților să semneze (VIDEO)

Citeste tot despre: judecători CC, PD, Sergiu Sîrbu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile