Logo Realitatea.md

Servicii publice calitative pentru 80 mii de moldoveni! Pavel Filip, la deschiderea Centrului Multifuncțional Fălești: „Un proiect la care țin foarte mult” (FOTO)

22 Iunie 2018, 20:14 // Actualitate

Încă 80 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova vor avea acces la servicii publice calitative după ce astăzi, 22 iunie 2018, a fost lansat Centrul Multifuncțional Fălești. La ceremonia de deschidere a participat prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, președinta raionului Iraida Bînzari, miniștri, secretari de stat și conducerea Agenției Servicii Publice.  

Foto: asp.gov.md

„Este o plăcere deosebită pentru mine să particip la acest eveniment. Este un proiect la care țin foarte mult, care a fost inițiat de mine și colegii din echipa pe care o reprezint. Avem un obiectiv ca oamenii să se adreseze la instituțiile de stat pentru certificate pentru servicii cât se poate de rar”,a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Centrul Multifuncțional Fălești este situat pe str. Ștefan cel Mare nr.18. Clădirea a fost complet restaurată. Datorită designului său, toate procesele operaționale din oficiu sunt în vizorul cetățenilor. La dispoziția solicitanților sunt 17 operatori. Într-o singură instituție populația din raion va avea acces la servicii de înregistrare și evaluare a bunurilor imobile, documentarea populației, stare civilă, înregistrare și licențierea unităților de drept.

Potrivit directorului ASP Sergiu Railean, în premieră „cetățenii din raionul Fălești nu vor avea nevoie să plece la Bălți pentru înregistrarea întreprinderii și pentru a obține o licență deoarece vor putea să vină în centrul multifuncțional”. Iar președinta raionului Fălești Iraida Bînzari a declarat că prin intermediul centrului multifuncțional deschis în oraș va fi realizată sarcina înaintată de Guvern și anume îmbunătățirea serviciilor publice acordate populației.

În cadrul evenimentului, doi tineri din raion au primit gratuit primul lor buletin de identitate. Documentul le-a fost înmânat de către prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip care le-a urat mult succes în continuare. Acțiunea are loc în cadrul campaniei demarate de Agenția Servicii Publice în scopul asigurării absolvenților instituțiilor de învățământ preuniversitar cu acte de identitate. Campania se desfășoară în perioada 02 mai-30 iunie 2018, în contextul modificărilor legislative intrate în vigoare ce prevăd obligativitatea de a deține buletin de identitate de la vârsta de 16 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”