Logo Realitatea.md

Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o investigație pe numele Ludmilei Kozłowska

10 Octombrie 2018, 20:26 // În lume

Serviciul de Securitate al Ucrainei a pornit o investigație pe numele Ludmilei Kozlowska, preșeidinta Fundației „Open Dialog”. Activista este suspecată de atentare la integritatea Ucrainei și trădare de patrie, transmite, wiadomosci.onet.pl.

Foto simbol: i.ytimg.com

Investigația Serviciului ucrainan de Securitate a fost pornită în orașul Ujgorod și se cercetează dacă Kozłowska a încălcat legislația ucraineană cu privire la granițele de stat. De asemenea, activista e suspectată de înaltă trădare și înșelăciune în proporții deosebit de mari. 

Ludmila Kozłowska susține că dosarul ar fi fost inițiat în urma unor interceptări telefonice și a accesului la conturile ei bancare, obținut de SBU.

Amintim că, în luna august a acestui an, Ludmila Kozlovska a fost expulzată din Uniunea Europeană, în baza unei alerte a Ministerului de Interne de la Varșovia. Aceasta este bănuită de relații cu serviciile secrete rusești.

Vezi și:

PDM a solicitat informații de la instituțiile statului privitor la cazul Ludmilei Kozlowska, care a interacționat și cu unele partide de la noi (DOC)

PAS a reacționat la demersul deputaților democrați: „Nu avem nici o legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul ei”

Inițiativă legislativă. Un grup de deputați solicită să fie creată o Comisie de anchetă privind cazul Fundației „Open Dialog” (DOC)

Votat în Parlament: O comisie de anchetă va investiga imixtiunea Fundației „Dialog Deschis” în treburile interne ale R. Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile