Logo Realitatea.md

Sesiunea de iarnă a APCE. Va fi examinată declarația privind independența judecătorilor din Republica Moldova și Polonia

25 Ianuarie 2021, 10:58 // Politica

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Aceasta se desfășoară în perioada 25-28 ianuarie, la Strasbourg, unde urmează să fie ales Secretarul general al APCE, Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, precum și doi judecători la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Foto Simbol

Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE se numără dezbaterile cu privire la independența judecătorilor în Polonia și în Republica Moldova și cu privire la implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

De asemenea, adunarea va dezbate considerațiile etice, legale și practice ale vaccinurilor anti-coronavirus. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, se va adresa parlamentarilor în cadrul dezbaterii.

Alte subiecte de pe agendă includ profilarea etnică în Europa, restricțiile privind activitățile ONG-urilor în statele membre ale Consiliului Europei și discriminarea împotriva persoanelor care se confruntă cu boli cronice și pe termen lung etc.

În marja sesiunii de iarnă a APCE, delegația Republicii Moldova urmează să aibă o întrevedere cu nou-desemnatul coraportor al Comisiei de Monitorizare a APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, reprezentant al Elveției.

Sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei are loc, în format mixt, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

Din delegația Legislativului Republicii Moldova fac parte vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea – președintele delegației și Mihail Popșoi – membru al delegației. De asemenea, participă deputații Gaik Vartanean - secretar al Comisiei politică externă şi integrare europeană, Liviu Vovc - secretar al Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Monica Babuc - membru al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

 

Citeste tot despre: APCE, Delegație, Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile