Logo Realitatea.md

Sesizarea liberal-democraților privind Circulara emisă de CEC, respinsă de Curtea de Apel. PLDM s-a adresat la CSJ

22 Septembrie 2020, 12:11 // Politica

Curtea de Apel Chișinău a respins ieri contestația PLDM privind Circulara CEC, care prevede modalitatea de primire a donațiilor și de efectuare a cheltuielilor de către concurenții electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

Astfel, PLDM informează că „nu este de acord cu soluția dată” și a făcut azi recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și a solicitat instanței anularea încheierii Curții de Apel, precum și anularea integrală a Circularei, prin care CEC a îngrădit dreptul partidelor politice de a participa în campania electorală în calitate de concurenți electorali.

Amintim că, recent, CEC a remis o Circulară prin care candidații la alegerile prezidențiale, înaintați de partidele politice nu vor putea beneficia de resursele financiare acumulate până acum pe conturile formațiunilor.

PAS a criticat această decizie a CEC, argumentând prin faptul că l-ar favoriza pe Igor Dodon, care candidează „din partea poporului” și nu a Partidului Socialiștilor. PAS a solicitat la fel anularea circulației, iar ulterior au cerut demisia președintelui CEC.

Comisia Electorală Centrală a respins acuzațiile aduse, precizând că „se ghidează de legi în deciziile pe care le ia”, iar faptul că a fost modificat Codul electoral la acest capitol se datorează unui deputat PAS.

Citeste tot despre: CSJ, curtea de apel, PAS, PLDM, respingere
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile