Logo Realitatea.md

Și-au scos hainele la vânzare pentru o cauză nobilă! Jurnaliste, cântărețe și bloggerițe de la noi, alături de femeile abuzate (VIDEO)

24 Aprilie 2019, 10:19 // Societate

Mai multe jurnaliste, bloggerițe și cântărețe de la noi și-au scos hainele la vânzare, la prețuri simbolice, pentru o cauză nobilă. Acestea au organizat un târg de caritate în susținerea femeilor care au fost abuzate. Banii câștigați din vânzări i-au donat primului centru de asistență și adăpost din UTA Găgăuzia, destinat supraviețuitoarelor violenței în familie. Instituția urmează să fie deschisă până la sfârșitul acestui an în cadrul unui proiect implementat de PNUD.

Embed:

La târgul de caritate au participat jurnalistele Alina Jalăuc, Corina Frumuzachi, Dorina Gherganov, Svetlana Gore, Cristina Gurez, Valeria Chiriac, interpreta și jurnalista Gloria Gorceag și altele. Invitata specială a evenimentului a fost Oxana Munteanu, fondatoarea brandului Kasandruța. 

Vizitatoarele târgului și-au putut cumpăra haine la prețuri accesibile, învălțăminte, genți, bijuterii și alte accesorii.

Participantele susţin că prin această iniţiativă au posibilitatea să pună umărul la reducerea numărului cazurilor de violenţă.

Evenimentul se înscrie într-o campanie de colectare de fonduri pentru deschiderea primului centru social destinat femeilor care suferă din cauza violenţei în autonomia găgăuză. Până în prezent zeci de bărbaţi şi femei din ţară şi de peste hotare s-au solidarizat şi au făcut donaţii prin intermediul platformei de www. sprijina.md.  

Centrul nou-creat va adăposti femeile şi copiii acestora  pe o perioadă de până la 6 luni. Angajaţii centrului le vor oferi consiliere psihologică, dar şi sprijin social şi juridic. Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă sau să îşi lanseze o afacere. Iniţiativa face parte din proiectul „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat de PNUD, cu sprijinul Republicii Coreea.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5671 0.2690%
USD USD 17.6161 0.6841%
RUB RUB 0.2633 -0.0759%
RON RON 4.1367 0.1307%
UAH UAH 0.7004 0.9658%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile