Logo Realitatea.md

Și locuitorii din Rîșcani vor beneficia de servicii publice la ghișeu unic! Aici a fost lansat un Centru Multifuncțional al Agenției Servicii Publice

12 Iulie 2018, 18:34 // Societate

Locuitorii din Rîșcani vor putea solicita circa 1000 de servicii publice la un singur ghișeu. Azi, în oraș a fost lansat un Centru Multifuncțional al Agenției Servicii Publice.

La cele 14 ghișee ale Centrului, locuitorii raionului vor putea solicita servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatricularea transportului, preschimbarea permisului de conducere, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.

De asemenea, în cadrul Centrului de la Rîșcani este și o sală pentru înregistrarea festivă a căsătoriilor.

Directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, a declarat, în cadrul ceremoniei de inaugurare a Centrului, că instituția pe care o conduce va eficientiza în continuare procesele de prestare a serviciilor publice pentru binele cetățenilor și angajaților.

Cu câteva luni în urmă am început un proces de reinginerie a proceselor în cadrul Agenției, de optimizare a documentelor și serviciilor. Chiar acum avem la promulgare la președinte Legea 273 care prevede că la perfectarea pașaportului nu o să cerem grupa sangvină, nici certificate de stare civilă”, a precizat Sergiu Railean.

Președintele raionului Rîșcani a menționat că pentru cetățean este important să simtă grija statului: „Iată că am ajuns momentul când deschidem acest Centrul Multifuncțional unde cetățeanul de rând va primi servicii de calitate într-un singur loc”, a adăugat Iurie Urzică.

Centrul Multifuncțional Râșcani se află pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1. Anterior, clădirea a fost în gestiunea Serviciului Stării Civile. Edificiul a fost restaurat și transformat într-un oficiu modern.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile