Logo Realitatea.md

Silvia Radu, despre revenirea lui Igor Gamrețchi la Primărie: Este contra legislației, nu va fi admis

06 Februarie 2018, 10:37 // Societate

Fostul șef al Direcției de transport Igor Gamrețchi, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul parcărilor cu plată, nu va fi admis la Primărie, chiar dacă recent, instanța supremă i-a permis să ocupe funcții publice. Asigurarea vine din partea Primarului General interimar al mun. Chișinău, Silvia Radu. 

”Vreau să spun că într-adevăr, ceea ce ține de revenirea persoanei cu caz penal la primărie este în primul rând contra legislației chiar dacă i s-a permis să ocupe funcții publice. Atât timp cât exercită cel puțin perioada penală chiar nefiind la pușcărie, nu va fi admis în primărie. Am toată nădejdea că el nu va veni, dar chiar dacă o va face, nu va fi admis. Nu cred că este corect ca oamenii care public este cunoscut că au profitat de bugetul public în interese personale să revină și să ocupe funcții publice. Este un lucru care ține de atitudinea societății față de aceste persoane chiar dacă au o sentință sau alta. De aceea, în primărie la sigur nu va ajunge. Vreau să spun că am găsit și persoane care într-adevăr lucrează foarte bine”, a declarat Silvia Radu, într-un interviu pentru PRIME TV.

Realitatea.md menționează că printr-o decizie, Curtea Supremă de Justiție i-a permis lui Igor Gamrețchi să ocupe funcții publice, lucru care i s-a interzis inițial, când a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul parcărilor cu plată.

Gamrețki a fost suspendat din funcția de șef al Direcției transport vara trecută, printr-o dispoziție a lui Chirtoacă, pe care fostul funcționar o consideră un abuz la adresa sa. 

De atunci, interimatul funcției de șef al Direcției transport a fost asigurat de Oleg Poiată, demis la rândul său de actualul primar interimar Silvia Radu. Acum, șef interimar al Direcției este Vitalie Butucel. 

CITEȘTE ȘI:

Igor Gamrețki poate reveni la Direcția transport? Instanța supremă i-a permis să ocupe funcții publice

Gamrețchi a cerut milioane de euro de la firma ce urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău. Mărturii din dosar!

După ce a plecat de la șefia Direcției transport, Igor Gamrețchi s-a apucat de studii! În ce domeniu vrea să obțină licență și unde lucrează acum

Fostul șef de la Direcția transport Chișinău Igor Gamrețchi, acuzat că-și costruiește o casă de lux din bani cu proveniență dubioasă (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile