Logo Realitatea.md

Silvia Radu, despre scrisorile anonime: Este trist că într-o situație de blocaj politic și juridic, cineva încearcă să-și bată joc în așa mod de angajații MSMPS

13 Iunie 2019, 08:51 // Societate

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Guvernul în exercițiu Filip, Silvia Radu, a venit cu o reacție la două scrisori anonime. Totul a început de la faptul că medici rezidenți de la mai multe instituții medicale din țară nu și-ar fi primit salariile câteva luni - fapt făcut public de Ala Nimerenco, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Sandu contestat.

Prima postare a Alei Nimerenco

După postarea anterioară despre neachitarea salariilor rezidenților din sănătatea publică am aflat că și în alte...

Publicată de Ala Nemerenco pe Marţi, 11 iunie 2019

A doua postare a Alei Nimerenco

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - you are the best! Sunteți curajoși și plini de demnitate. Mândri de...

Publicată de Ala Nemerenco pe Marţi, 11 iunie 2019

Reacția Silviei Radu

Cu privire la scrisorile anonime venite în aceste zile pe adresele angajaților din Minister, care cineva și le trimite...

Publicată de Silvia Radu pe Marţi, 11 iunie 2019

În același timp, PDM a publicat o declarație semnată de salariații de la Spitalul raional Drochia, Centrul de Sănătate 122 Drochia și Spitalul raional Căușeni.

„Suntem convinşi că cetăţenii Moldovei, angajaţii din medicină, din educaţie, administraţie publică şi din toate celelalte domenii, îşi doresc ca lucrurile să revină rapid la normal, iar clasa politică să se concentreze din nou asupra a ceea ce este cel mai important – anume problemele oamenilor”, scre în comunicatul emis de PDM.

Amintim că în prezent țara noastră are guvernare duală. Pe deoparte, a fost încheiat un acord temporar între PSRM și Blocul ACUM pentru un Parlament funcțional. Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de speaker, iar Maia Sandu - în calitate de prim-ministră, fiind respectiv învestit și Guvernul.

Pe de altă parte, însă, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale decretele semnate de șeful statului Igor Dodon, motivând că termenul-limită a fost 7 iunie 2019. Mai mult, el a fost suspendat, iar atribuțiile sale au fost exercitate temporar de prim-ministrul în exercițiu și deputatul democrat Pavel Filip. Cel din urmă a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 0.0000%
USD USD 17.6396 0.0000%
RUB RUB 0.2751 0.0000%
RON RON 4.1166 0.0000%
UAH UAH 0.7178 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile