Logo Realitatea.md

Silvia Radu, apel către consilieri să lase jocurile politice și să voteze proiectul privind cumpărarea a 50 de autobuze

05 Martie 2018, 09:06 // Societate

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu face apel către aleșii locali din Consiliul Municipal Chișinău să lase jocurile și protestele politice și să aprobe proiectul privid procurarea și asamblarea la Chișinău a 50 de autobuze.

Radu a făcut referire în mod special la consilierii din Partidul Liberal, din cauza cărora, potrivit declarației primarului interimar, proiectul dat nici nu a fost discutat la ședința precedentă a Consiliului Municipal Chișinău. 

„Problema nici nu a ajuns sa fie discutată din cauza protestelor politice ale Partidului Liberal. Sper ca aleșii municipali să pună interesul chișinăuienilor mai presus de politică. Vreau să transmit tuturor consilierilor că bugetul aparține tuturor locuitorilor orașului și ei au dreptul să aibă parte de un transport decent”, a declarat Silvia Radu în cadrul ședinței de azi de la Primăria Chișinău.

La rândl lor, liberalii din CMC susțin că ședința de săptămâna trecută a fost amânată din cauza colegilor socialiști: „Chestiunea cu autobuzele este inclusă pe ordinea de zi a Consiliului, iar ședința respectivă a fost amânată de către prietenii ei (n.r. Silviei Radu) socialiști. O întrebare se impune totuși, de ce „madam Radu” s-a ascuns și nu a dorit să vină în fața Consiliului atunci când a fost chemată de către consilieri? Dacă ții la municipiu cu adevărat fără fățărnicie de doi lei, vii și încerci să te bați pentru niște proiecte, nu te ascunzi prin popușoaie sau, mai nou, printre tractoare”, i-a replicat primarului interimar președinrele fracțiunii PL din CMC, Ion Cebanu.

Ultima dată, aleșii locali din CMC s-a întrunit în ședință publică pe 27 februarie.

În prezent, în dotarea Parcului Urban de Autobuze din capitală sunt 135 de unități de transport, la toate fiind expirat termenul de exploatare.

Citeste tot despre: autobuze, CMC, PL, Silvia Radu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile