Logo Realitatea.md

Silvia Radu vrea să mute din loc piețele din Chișinău! Timp de 2 săptămâni, șeful de la Comerț trebuie să vină cu soluții

29 Ianuarie 2018, 12:32 // Economie

Primarul interimar Silvia Radu a cerut conducerii Direcției comerț să găsească soluții pentru reamplasarea tuturor piețelor din Chișinău, care se află pe terenuri private. Acest lucru ar însemna mutarea tuturor piețelor cu excepția Pieței Centrale, unica din oraș care este amplasată pe terenul municipalității.

Potrivit primarului interimar, prin realizarea acestui plan se vor evita în viitor situații precum cea de la piața de pe strada Bogdan Voievod, care va fi închisă, din motiv că proprietarul terenului a decis să-l valorifice în alt mod. 

Șeful Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, Marcel Zambițchi, a declarat că pentru ca piețele să fie reorganizate e necesar un studiu amplu, pentru care sunt necesare și mijloace financiare. 

La rândul ei, Silvia Radu susține că e necesară doar o conlucrare cu Preturile de sector și Direcția arhitectură, fără realizarea studiului. 

„Trebuie să avem un plan de reamplasare pentru toate piețele care nu se află pe teren municipal. Subiectul trebuie să fie supus ulterior și dezbaterilor publice”, a menționat edilul interimar. Aceasta i-a oferit șefului Direcției comerț un termen două săptămâni pentru a veni cu soluții în acest sens.

În Chișinău activează 39 de piețe, care oferă circa 14 mii de locuri de comerț. Dintre acestea sunt 17 piețe mixte; șase nealimentare; opt de flori, cinci de automobile și piese de schimb; o piață de animale și păsări; una de construcții și una de second hand. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile