Logo Realitatea.md

Sinistrații de pe bd. Moscovei se vor întoarce săptămâna viitoare în casele lor

03 Decembrie 2018, 17:11 // Societate

Oamenii care au rămas fără un acoperiș de-asupra capului după ce apartamentele lor au fost distruse de o explozie produsă pe 7 octombrie într-un bloc de pe bulevardul Moscovei, se vor putea întoarce în casele lor săptămâna viitoare. Asigurarea vine din partea viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu.

Foto simbol

Potrivit lui Grozavu, în ultimele două săptămâni, meșterii au muncit fără zi de odihnă, pentru a reuși cât mai curând să încheie lucrările. Ieri, au fost încheiat principalele lucrări de consolidare.

"Se lucrează la 20 de etaje din 21 la lucrările uscate, cu gips carton. De mâine, vor începe lucrările în apartamente. Sunt instalate toate ferestrele, căldură este pe toate verticalele. Rețelele de apeduct și canalizae sunt funcționale", a declarat viceprimarul. 

Mâine, ar urma să fie restabilită și electricitatea. Astfel, săptămâna viitoare, sinistrații vor putea reveni în sfârșit în locuințele lor. 

Amintim că în urma exploziei produse în bloc au murit cinci persoane, inclusiv un copil de numai patru ani. 

Cauza preliminară a producerii nenorocirii era explozia unei butelii de gaz. Procurorul de Chișinău, Ștefan Șaptefrați a declarat azi că deflagrația s-ar fi produs întreadevăr de la o scurgere de gaz, însă de la aragaz.

A fost o scurgere de gaze, dar nu de la butelie... Procurorul de Chișinău anunță cauza exploziei din bulevardul Moscova

Citeste tot despre: bloc, explozie, gaz, Moscovei, sinistrați
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile