Logo Realitatea.md

Sîrbu, audiat de procurori. Ce învinuiri i se aduc și pe cine acuză deputatul de pornirea dosarului penal pe numele său (VIDEO)

28 Ianuarie 2020, 12:38 // Politica

Deputatul fracțiunii PDM, Sergiu Sîrbu, a fost audiat astăzi de către procurori în dosarului intentat pe numele său. El a declarat jurnaliștilor că va colabora cu ancheta, deși consideră că această cauză penală ar fi una politică.

„Este un dosar profund politic. Eu voi colabora cu ancheta, vom fi proactivi. Vom utiliza toate mijloacele legale de apărare. Evident că nu recunosc acele aberații și acuzații care sunt aduse”, a spus Sîrbu, după ce a fost audiat de procuror.

Întrebat de jurnaliști ce acuzații anume i se aduc, deputatul a evitat să explice, menționând că „nu poate spune acum”. „Este o acuzație falsă, în baza unui denunț absolut fals, în baza unei declarații politice iresponsabile. Eu merg pe principiul nevinovăției și principiul organului de urmărire penală. Eu foarte mult cred că Procuratura își dorește să afle adevărul în acest caz”, a mai adăugat Sergiu Sîrbu.

Totodată, democratul afirmă că, începând cu luna iunie 2019, familia acestuia a fost supusă în nenumărate rânduri intimidărilor și presiunilor, ajungând chiar până la persecuții.

„Din partea „politicului” primeam mesaje de a fi mai calm, de a mă reduce la tăcere, pentru a nu mai fi atât de activ pe plan profesional, să mă calmez, să nu fac declarații prea tari. Nu le trăgeam atunci atenție acestor mesaje, chiar credeam că sunt glume de prost gust. Cu regret, observ că acele amenințări, atenționări se adeveresc. Sper că este o coincidență”, a conchis Sergiu Sîrbu.

Ulterior, avocata deputatului a precizat că dosarul penal a fost inițiat pentru fapte de corupere activă. Se vehiculează că acest dosar ar avea tangență cu anul 2015, atunci când 14 deputați comuniști au anunțat că părăsesc partidul pentru a forma „Platforma social-democrată pentru Moldova”, însă ulterior au aderat la PDM.

Amintim că, săptămâna trecută, Sergiu Sîrbu anunța că, la prima ședință a Parlamentului din acest an, ar urma să rămână fără imunitate și ulterior să fie reținut în baza unui dosar penal în care figurează. La scurt timp, după anunțul său, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dezmințit acest lucru, confirmând doar faptul că deputatul figurează ca bănuit într-un dosar intentat de către Procuratură.

Sursa Video: tv8

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile