Logo Realitatea.md

Sîrbu cere informații despre veniturile ACUM și, în special, despre cele ale lui Năstase

21 Mai 2019, 11:29 // Politica

Partidul Democrat din Moldova (PDM) solicită Serviciului Fiscal de Stat (SFS) să prezinte informaţii despre impozitele pe venit şi sumele de bani vărsate în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către toţi cei 26 de deputaţi ai Blocului politic "ACUM".

Foto: realitatea.md

O interpelare în acest sens a fost făcută de deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care vrea să mai afle statutul de contribuabil sau plătitor al acestor impozite de către aleşii PAS şi PPDA, în ultimii zece ani, potrivit publika.md.

"Mulţi dintre ei, fie au lucrat în ONG-uri, fie, în general, nu au lucrat nicăieri, au fost şomeri. Totodată, aflăm din presă că au case de milioane, ei fac zilnic interpelări despre cum se cheltuie banul public, dar întrebarea noastră logică şi nu numai a noastră, dar şi a societăţii este: Da matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase, doamna Sandu şi toţi deputaţii din blocul ACUM", a spus Sergiu Sîrbu.

De verificarea averii lui Andrei Năstase însă ar putea să se ocupe şi autoritatea de control fiscal din Germania. Sergiu Sîrbu a făcut o interpelare şi în adresa instituţiei fiscale din republica federală, pentru a afla dacă Andrei Năstase a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei, precum şi calitatea de rezident fiscal. 

"Domnul Năstase declară că nu are venituri pe teritoriul Republicii Moldova, totodată declară că are venituri de la anumite activităţi pe teritoriul Republicii Federale Germane. Din presă, din mai multe investigaţii publice aflăm despre un şir de tranzacţii, tranzacţii de sute de milioane de euro. Dacă a trăit din veniturile legale din Germania, atunci să aflăm, dacă el, într-adevăr, a avut o activitate legală în Germania", a adăugat Sergiu Sîrbu.

Deocamdată, Blocul ACUM nu a venit cu o reacție în acest sens.

Citeste tot despre: Blocul ACUM, PDM, Sergiu Sîrbu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile