Logo Realitatea.md

SIS, după dezvăluirile lui Morari: Neagă cu vehemență implicarea în cazul procurorului

19 Iunie 2019, 09:24 // Actualitate

După ce fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul unui club de presă, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu o reacție prin care dezminte că ar avea vreo implicare în caz.

Clubul de presă cu tema: Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, despre demisia sa și legătura cu dosarul „Tranga”

Foto: SIS

„Serviciul de Informaţii şi Securitate neagă cu vehemenţă implicarea sa în urmărirea vizuală a ex-procurorului - șef  al Procuraturii Anticorupție şi face un apel către domnul Morari de a evita insinuările şi supoziţiile. În acest sens, SIS se declară deschis pentru orice discuţie privind situaţia creată pentru a exclude interpretările vădit eronate, lipsite de argumente.

Totodată, reiterăm că Serviciul de Informaţii şi Securitate în activitatea sa acționează în strictă conformitate cu prevederile legale cu respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanei”, este comunicatul emis presei de către SIS.

Amintim că Viorel Morari a declarat că ar fi fost urmărit de câteva mașini. El a presupus că este vizat în anumite măsuri de investigație la care participă și SIS. Deși Realitatea.md l-a contactat de mai multe ori pentru a comenta scandalul în care apare numele său, tefonul său era deconectat. Abia ieri, după clubul de presă, ne-a venit mesaj de la operator că persoana a devenit disponibilă.

CITEȘTE ȘI:

Viorel Morari și-a dat demisia din fruntea Procuraturii Anticorupție

Ex-șeful PA rămâne la Procuratura Generală

Morari vrea să fie restabilit în funcție. A depus două sesizări la Procuratura Generală (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile