Logo Realitatea.md

Sistem de supraveghere video. Află tot ce trebuie să știi înainte să îl achiziționezi

17 Septembrie 2018, 16:04 // Tech

Fiecare zi trece într-o veșnică luptă între bine și rău. La fiecare pas suntem urmăriți de situații care ne pun în pericol securitatea. Astfel, de cele mai multe ori, răul are câștig de cauză. În aceste condiții, în cursa spre dezvoltare și schimbare a acestui principiu, lumea încearcă să găsească cele mai inovative soluții - ca să ne simțim mereu protejați. La acest capitol și tehnica ne ajută – un exemplu clasic sunt serviciile de securitate și camerele de supraveghere. Care sunt criteriile de selectare a celui mai bun sistem de supraveghere video, aflați în rândurile ce urmează.

Caracteristica de bază a unui sistem de supraveghere video – calitatea imaginii

Pe piață există o gamă variată de sisteme de securitate. Totuși, cele mai practice și mai accesbile, totodată, s-au dovedit a fi sistemele de supraveghere video. Nu este de mirare, mai ales că de ceva timp majoritatea infracțiunilor sunt scoase la iveală anume datorită lor. Acest lucru i-a făcut pe mulți să-și echipeze casa sau biroul de muncă cu asemenea sisteme inovative.

În timpul achiziționării, majoritatea au o singură cerință - imaginea să fie una calitativă. Este o cerință mai mult decât necesară – prioritară chiar. Calitatea imaginii depinde de mai mulți factori ascunși în spatele carcasei și a lentilei camerei de supraveghere. Pe cele mai importante vi le vom descrie mai jos. Astfel, veți putea face alegerea corectă.

Tehnologia infraroșu menține camerele vii și pe timpul nopții

Pentru ca sistemul de supraveghere să fie eficient și pe timpul nopții, acesta trebuie să fie dotat și cu tehnologia infraroșu. Dacă în timpul zilei imaginea va fi în culori, noaptea imaginile obținute prin infraroșu sunt alb-negru. Chiar și așa, vizibilitatea este bună, astfel pot fi recepționate toate mișcările.  

Calitatea imaginii depinde de rezoluție

Cu cât mai mulți pixeli, cu atât mai bine. Pixelii sunt numărul de puncte din care este formată imaginea pe care o captează camera. Asta înseamnă că dacă numărul pixelilor va fi mare, atunci și imaginea va fi una mai clară. În cele din urmă, pixelii formează rezoluția. Respectiv, dacă vă doriți o calitate mai bună a imaginii, atunci cel mai potrivit va fi ca sistemul de supraveghere video să aibă o rezoluție HD 1080P = 1920x1080pixeli. Aceasta este rezoluția potrivită pentru spații medii, mai exact pentru suprafețe de maxim 200 m2.

Camera de supraveghere este un sistem de alarmă de neînlocuit 

Pentru un plus de siguranță orice firmă de pază și protecție vă va recomanda, mai întâi de toate, să instalați un sistem de supraveghere video. Camera video este cel mai receptiv și flexibil sistem de alarmă. În funcție de model, datorită senzorilor de mișcare, camera funcționează doar dacă în proximitate se produc anumite acțiuni. De altfel, noile tehnologii permit captarea imaginilor și vizualizarea acestora de pe orice dispozitiv, chiar și de pe telefonul mobil. Mai mult, informația o puteți primi chiar și prin e-mail. Util, nu?

Nu contează atât de mult ce cameră veți alege, cât contează parametrii acesteia, de unde este ea procurată și specialiștii care o vor monta. Siguranța dumneavoastră poate fi îmbunătățită, cu doar câteva alegeri corecte.

(P)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile