Logo Realitatea.md

Situația se repetă. Pentru a treia oară opoziția boicotează ședința Parlamentului. S-au prezentat doar 50 de deputați (VIDEO)

06 Iulie 2020, 14:29 // Politica

Ședința Parlamentului planificată pentru astăzi, la ora 14:00, a fost anulată din nou din lipsa cvorumului, după ce fracțiunile din opoziție boicotează a treia oară concomitent întrunirea în plen, din cauza celor patru proiecte de legi, pe care Guvernul și le-a asumat față de Parlament și încearcă să evite dezbaterea și supunerea la vot a acestora de către toți deputații.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a arătat uimită că fracțiunile din opoziție așa și nu au de gând să participe la ședințele plenare, menționând că Biroul permanent se va întruni tradițional miercuri, 8 iulie, pentru a decide care va fi următoarea întrunire a Legislativului.

Nu vă pare interesantă această situație stimați colegi? Colegii noștri deja a treia oară boicotează ședința Parlamentului. Am informații că două fracțiuni vor boicota în continuare ședințele. A avut loc ședința Biroului permanent, am discutat această situație. Acuma dacă nu s-au prezentat, nu avem cvorum, constat lipsa cvorumului. Cu 50 de deputați nu putem să petrecem ședința. Mergem următoarea etapă: miercuri ședința ordinară a Biroului permanent”, a spus Greceanâîi.

Amintim că, joia și vinerea trecută, opoziția a boicotat ședințele Parlamentului, acuzând-ul pe președintele țării, Igor Dodon, că „deconectează Parlamentul” când dorește el de la procese legislative importante precum este și modificarea bugetului de stat.

Deputații din opoziție susțin că sunt gata să voteze majorarea salariilor pentru medici sau subvenții pentru agricultori, dar cer ca legile să fie dezbătute în Parlament, conform procedurii legale, întrucât Parlamentul este funcțional.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia