Logo Realitatea.md

Slusari la o lună de la prezentarea raportului privind investigarea furtului miliardului: Cer continuarea anchetei și aplicării moratoriului (VIDEO)

18 Noiembrie 2019, 15:21 // Politica

La o lună de la prezentarea în plenul Parlamentului a raportului Comisiei de anchetă privin frauda bancară, astăzi, vicepreşedintele Parlamentului, și președinte al acestei Comisii, Alexandru Slusari, solicită Legislativului să continue procesul de investigare privind frauda bancară.

 „Dacă cineva crede că noi a făcut acest raport ca să se prăfuiască pe rafturile Parlamentului sau ale altor instituţii de stat, greşeşte amarnic. Fracţiunea PPDA, aminteşte tuturor că pe 17 octombrie, odată cu prezentarea raportului, a prezentat o hotărâre care a pus câteva sarcini şi solicitări la adresa Guvernului, Băncii Naţionale şi Procuraturii Generale. Hotărârea a fost votată de peste 60 de deputaţi. PPDA solicită categoric, ca pe linia Parlamentară să fie continuat procesul de investigare a fraudei bancare”, a declarat Slusari astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului, a propus aplicarea unui moratoriu pe legea care a convertit banii furați din sistemul bancar în datorie de stat. Potrivit hotărârii parlamentului, guvernul și BNM au la dispoziție 60 de zile să revizuiască această lege. Totuși, din cauza că nu are încredere în guvernul Chicu, Alexandru Slusari a recomandat mai întâi anularea dobânzilor.

Amintim că, la 17 octombrie, Comisia parlamentară de anchetă a făcut public raportul cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica  Moldova și investigării fraudei bancare. Ulterior, raportul adoptat de deputați urma să fie expediat organelor de anchetă și de drept, care investighează furtul miliardului, pentru a servi drept material probatoriu în acest dosar de rezonanță.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)