Logo Realitatea.md

Slusari la o lună de la prezentarea raportului privind investigarea furtului miliardului: Cer continuarea anchetei și aplicării moratoriului (VIDEO)

18 Noiembrie 2019, 15:21 // Politica

La o lună de la prezentarea în plenul Parlamentului a raportului Comisiei de anchetă privin frauda bancară, astăzi, vicepreşedintele Parlamentului, și președinte al acestei Comisii, Alexandru Slusari, solicită Legislativului să continue procesul de investigare privind frauda bancară.

 „Dacă cineva crede că noi a făcut acest raport ca să se prăfuiască pe rafturile Parlamentului sau ale altor instituţii de stat, greşeşte amarnic. Fracţiunea PPDA, aminteşte tuturor că pe 17 octombrie, odată cu prezentarea raportului, a prezentat o hotărâre care a pus câteva sarcini şi solicitări la adresa Guvernului, Băncii Naţionale şi Procuraturii Generale. Hotărârea a fost votată de peste 60 de deputaţi. PPDA solicită categoric, ca pe linia Parlamentară să fie continuat procesul de investigare a fraudei bancare”, a declarat Slusari astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului, a propus aplicarea unui moratoriu pe legea care a convertit banii furați din sistemul bancar în datorie de stat. Potrivit hotărârii parlamentului, guvernul și BNM au la dispoziție 60 de zile să revizuiască această lege. Totuși, din cauza că nu are încredere în guvernul Chicu, Alexandru Slusari a recomandat mai întâi anularea dobânzilor.

Amintim că, la 17 octombrie, Comisia parlamentară de anchetă a făcut public raportul cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica  Moldova și investigării fraudei bancare. Ulterior, raportul adoptat de deputați urma să fie expediat organelor de anchetă și de drept, care investighează furtul miliardului, pentru a servi drept material probatoriu în acest dosar de rezonanță.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile