Logo Realitatea.md

Socialiștii către PAS: Noi nu ne ținem de putere. Dacă nu vă plac proiectele înaintate de Guvern, demiteți Guvernul și veniți cu alte proiecte (VIDEO)

03 Decembrie 2020, 13:35 // Politica

După ce au respins excluderea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor contestate de Platforma DA, PAS și Pro Moldova, socialiștii susțin că își doresc, de fapt, doar aprobarea de către Parlament a bugetului public național, bugetului asigurărilor sociale de stat și bugetul asigurărilor în medicină pentru anul viitor, precum și politica bugetar-fiscală. Cu toate acestea, dacă cei care se consideră „mari învingători ai acestei campanii electorale” nu sunt mulțumiți de proiectele înaintate de Guvern, vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, i-a invitat pe colegii săi din „opoziție” să demită Guvernul prin moțiune de cenzură, să propună un alt Guvern care să vină cu alte proiecte de bugete.

„Noi socialiștii am spus, noi nu ne ținem de putere. Dacă Dvs., acei care vă considerați mari învingători ai acestei campanii electorale, înaintați moțiune de cenzură și dați Guvernul jos, noi vă oferim posibilitatea să înaintați un Guvern și acest Guvern să vină cu politica bugetar-fiscală. (...) Încă o dată reiterez, cu politica bugetar-fiscală și proiecte de bugete vine Guvernul, vreți un alt Guvern, veniți cu moțiunea de cenzură, dați-l jos. Nu este exclus că noi o să votăm acest Guvern. Dar voi nu vă doriți să vă asumați guvernarea”, a declarat Batrîncea în cadrul unui briefing susținut în sala pentru presă a Parlamentului la care a participat majoritatea deputaților socialiști.

Acesta a mai menționat că fracțiunea socialiștilor va fi și în continuare „activă, dinamică și va susține proiectele bugetelor și politica fiscală, ca Guvernul să poată efectua plăți fiscale în ianuarie, februarie și așa mai departe”.

„Dacă cineva dorește alt Guvern, dacă cineva dorește alte proiecte, nu are decât și o invităm pe Maia Sandu și colegii ei să prezinte noua garnitură eventual și proiecte noi. Însă, până a face acest lucru, ieșiți cu inițiativa, propuneți moțiunea de cenzură și dați Guvernul jos. Mergeți constituțional, instituțional și dați dovadă de o abordare profesionistă”, a conchis Vlad Batrîncea în același context.

Este de menționat că, potrivit Constituției, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului poate fi înaintată de cel puțin o pătrime din Parlament, adică cel puțin 26 de deputați. Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate este compusă din 15 deputați.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile