Logo Realitatea.md

Socialiștii insistă pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și blocul ACUM

08 August 2019, 10:34 // Politica

Socialiștii insistă pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude situațiile care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare. Declarația a fost făcută de deputatul Vlad Batrîncea, referindu-se la mesajele cu tentă geopolitică ale unor deputați și miniștri exponenți ai blocului.

Foto: socialistii.md

„Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru.

Mesajele nechibzuite cu tentă geopolitică sunt însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale, fapt regretabil, care nici într-un mod nu contribuie la consolidarea coaliției de guvernământ și doar dinamitează eforturile conducerii țării de a soluționa problemele critice, cu care se confruntă Republica Moldova”, a scris Batrîncea pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputatul Octavian Țîcu a menționat recent în cadrul unui interviu că nu va semna acordul de neagresiune cu Partidul Socialiștilor. Tot el a afirmat că socialiștii vorbesc de un acord de lungă durată, ceea ce ar putea să nu fie susținut de foarte mulți deputați.

VEZI ȘI:

Octavian Țîcu: „De foarte multe ori am avut numiri în interior care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc”

Va participa sau nu Andrei Năstase la alegerile locale? Răspunsul lui Octavian Țîcu

Citeste tot despre: acord, ACUM, coaliție, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile